Птахоферма Папієва у Драчинцях призупинила діяльність

Птахоферма Папієва у Драчинцях призупинила діяльність

28.10.2013, 20:19

Кажуть, чекають, доки в сусідньому селі відкриють забійний цех. На фермі працювали 12 місцевих мешканців.

Від Чернівців до Драчинців – лише 25 кілометрів, однак їхати треба більше, ніж півгодини, бо ж дорога, особливо на ділянці у сусідньому селі Глиниця, вкрита вибоїнами, які і об’їхати немає як. До сільської ради входять два села – власне, Драчинці та Нові Драчинці. На території 3333 га проживають 3100 осіб. Село заснували 554 роки тому.

Попри те, що тут вдосталь землі та мальовничі краєвиди, ані фермерів, ані промисловості як такої тут немає. Сільський голова села Драчинці Корниль Прокопець пояснює, основне багатство села – культурні традиції та талановиті люди. Звісно, не піснями єдиними живуть сельчани – всі працюють. Драчинці – заможне та розвинене село. Тут є все, що необхідно людям – дві школи, дитячий садок, Будинок культури, амбулаторія, пункт екстреної допомоги, пожежна команда, відділення зв’язку, магазини та ресторани тощо.

Безробітних у селі майже немає. Значна частина населення живе з торгівлі на Калинівському ринку у Чернівцях. Багато хто має роботу у селі – близько 100 осіб працевлаштовано у бюджетних установах. Донедавна близько 10 відсотків мешканців села були на заробітках, проте останніми роками люди масово почали повертатися додому. Тож зараз серед заробітчан, вихідців із Драчинців, одиниці. Водночас на тимчасові заробітки виїздять до Росії. Однак не до Москви працювати на будівництві, а на Північ, де працюють на нафтодобувних станціях. Таких зараз 15 осіб.

Щодо місцевих підприємців, то, як зауважив сільський голова, за рік кількість робочих місць, які вони можуть запропонувати односельчанам, значно зменшилась. Це пов’язують з останніми змінами у законодавстві та податковим тиском на дрібний бізнес. У селі функціонують три пилорами, цехи з виготовлення плитки, колодязних кілець тощо, на яких працюють близько 50 людей. Птахоферма губернатора наразі тимчасово призупинила свою діяльність. У товаристві «Драчинецьке – 1» працювали до 12 місцевих мешканців.

Джерело: vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

ДОСИТЬ БИТИ ВЖЕ БАЙДИКИ,

Я НА ЗАХІД ДАМ ІНДИКИ.

А ЩЕ ЗМОЖУТЬ ЕВРОПЕЙЦІ,

СПОЖИВАТЬ ІНДИЧІ ЯЙЦІ.

avatar

Микола Віршотрус

28 жовтня 2013 17:28