Пшикнув сльозогінним газом та випустив кілька 'флоберів' з револьвера: двоє чернівчан посперечалися на вулиці через жінку?

Пшикнув сльозогінним газом та випустив кілька "флоберів" з револьвера: двоє чернівчан посперечалися на вулиці через жінку?

12.03.2021, 17:31

Вранці, 12 березня, на одній з вулиць Чернівців між двома чоловіками виник конфлікт. В результаті суперечки 37-річний чернівчанин застосував сльозонній газ та здійснив декілька пострілів у сторону 36-річного чоловіка з револьвера, призначеного для пострілів патронами системи "Флобер".

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

До Ситуаційного відділу ГУНП в Чернівецькій області надійшло повідомлення від 37-річного чоловіка про те, що поблизу одного з готелів Чернівців між ним та незнайомим виникла суперечка.

Стрілянина у Чернівцях: поліцейські розповіли подробиці інциденту

Внаслідок конфлікту один з чоловіків застосував до нього спрей дратівливої та сльозогінної дії, після чого вистрелив з револьвера, призначеного для пострілів патронами системи "Флобер". За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження. 

Стрілянина у Чернівцях: поліцейські розповіли подробиці інциденту

На місце події одразу виїхали група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції, працівники Управління патрульної поліції ГУНП в Чернівецькій області та експерти.

Правоохоронці опитали свідків події та заявника і з’ясували, що між двома чоловіками виник конфлікт. В результаті суперечки 37-річний чернівчанин застосував сльозонній газ та здійснив декілька пострілів у сторону 36-річного чоловіка з револьвера, призначеного для пострілів патронами системи "Флобер". Після скоєного зловмисник зник на своєму автомобілі.

За оперативним орієнтуванням поліцейських, співробітники роти тактико-оперативного реагування УПП в Чернівецькій області зупинили автомобіль правопорушника та викликали на місце події слідчо-оперативну групу ЧРУП. Правоохоронці оглянули транспортний засіб та здійснили поверхневу перевірку правопорушника. Під час огляду у нього виявили речовини, схожі на наркотичні.

За оперативним орієнтуванням поліцейських, співробітники роти тактико-оперативного реагування УПП в Чернівецькій області зупинили автомобіль правопорушника та викликали на місце події слідчо-оперативну групу ЧРУП.

Правоохоронці вилучили в порушника речові докази та направили для проведення експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. 

За вказаним фактом слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. За скоєне порушнику загрожує до семи років позбавлення волі.



Досудове розслідування триває.

Водночас, як повідомляє інформаційний сайт https://pogliad.ua/слідча Анастасія, котра відбирала пояснення у правопорушника, пояснила, що відбувся конфлікт на побутовому грунті. Він на автомобілі Фольксваген вистежив колишню дружину, між ними відбулася неприємна розмова. Коли ж вона вкотре заперечили продовження стосунків, розлючений чоловік вийняв пістолет почав стріляти у повітря. Це й спонукало перехожих викликати поліцію.

Свідками конфлікту стали ранні перехожі, які невідкладно зателефонували до поліції. Стрільця затримав через кілька хвилин після інциденту патрульний екіпаж на проспекті Незалежності, 96, коли той прямував на вулицю Дубинську.

Поліцейські викликали слідчо-оперативну групу, яка опитала чоловіка, оглянула автомобіль на предмет заборонених предметів. У салоні правоохоронці виявили револьвер для відстрілу патронів Флобера, а на задньому сидінні валізу, в якій могли бути заборонені законом речі, зокрема і нарковмісні речовини.

molbuk.ua та https://pogliad.ua/news/chernivtsi/postrili-na-prospekti-nezalezhnosti-u-chernivcyah-cholovik-strilyav-u-kolishnyu-druzhinu-404123

1