Новим прокурором  Чернівецької області призначено Миколу Якимчука, дружина якого Наталія програла вибори Федоруку

Новим прокурором Чернівецької області призначено Миколу Якимчука, дружина якого Наталія програла вибори Федоруку

04.01.2015, 00:27

Як повідомляє БукІнфо з посиланням на достовірні столичні джерела, сьогодні призначили нового прокурора Чернівецької області . Ним став Микола Якимчук.

До цього Микола Якимчук був першим проректором Національної академії прокуратури України.

Ось що про нього подає Вікіпедія.

Микола Костянтинович Якимчук (14 грудня 1957, Сторожинець) — український правознавець, заслужений юрист України. Перший проректор Національної академії прокуратури України — директор Інституту підвищення кваліфікації кадрів, доктор юридичних наук, професор. Заслужений юрист України. Відомий учений-юрист, фахівець з теорії управління, адміністративного права та прокурорської діяльності, державний радник юстиції 3 класу. Почесний громадянин міста Сторожинець. Дружина - Наталія Яківна Якимчук. Діти – Володимир та Олена.



Народився 14 грудня 1957 р. в м. Сторожинець Чернівецької області в родині Костянтина Ксенофонтовича та Олени Пантелеймонівни. Усе дитинство пройшло на мальовничій Буковині. За прикладом старшого брата Василя, який закінчив Харківський юридичний інститут, Микола Якимчук обрав за майбутню професію фах юриста.

Протягом 1980–1985 років навчався у Львівському державному університеті імені Івана Франка на юридичному факультеті, після закінчення якого одержав диплом з відзнакою і був направлений на службу в органи прокуратури Чернівецької області. Працював помічником прокурора Хотинського району, помічником прокурора області, прокурором відділу обласної прокуратури. Одночасно у період з 1987 по 1991 роки навчався в аспірантурі у Всесоюзному науково-дослідному інституті проблем зміцнення законності та правопорядку Прокуратури СРСР в м. Москва.

З вересня 1991 року розпочав науково-педагогічну діяльність доцентом кафедри теорії та історії держави і права, заступником декана юридичного факультету, пізніше працював завідувачем кафедри конституційного права, завідувачем кафедри кримінального права та криміналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

У 1992 році в Українській юридичній академії (нині — Національна юридична академія України імені Ярослава Мудрого) захистив кандидатську дисертацію "Роль прокурорського нагляду в додержанні законодавства про поставки продукції в умовах переходу до ринку". У 1998 році Миколі Костянтиновичу присвоєно вчене звання доцента кафедри кримінального права та процесу.

У 2002 році Микола Костянтинович здобув науковий ступінь доктора юридичних наук, захистивши в Інституті держави і права ім. В. М. Корецького НАН України дисертацію "Організаційно-правові основи управління в органах прокуратури України". У 2004 році присвоєно вчене звання професора кафедри кримінального права та криміналістики. Його монографія "Проблеми управління в органах прокуратури України: теорія і практика" (2001) стала вагомим внеском у розробку теоретичних засад організації й управління в органах прокуратури України. Наявність великого досвіду прокурорської та науково-педагогічної діяльності зумовили призначення професора М. К. Якимчука у жовтні 2005 року на посаду першого проректора Академії прокуратури України (нині — Національна академія прокуратури України).

З березня 2011 року працює першим проректором Національної академії прокуратури України — директором Інституту підвищення кваліфікації кадрів.

Працюючи на цих посадах, Микола Костянтинович неодноразово брав участь у науково-практичних конференціях і семінарах. Водночас є заступником головного редактора журналу "Вісник Національної академії прокуратури України", що включений до переліку фахових видань ВАК України.

Джерело: БукІнфо

1


КОМЕНТАРІ (12)

люстрація люстрація люстрація! Бабка Філька виходить на тамадування)))) а нехай він в АТО поїде, а ми глянемо мо йому бути прокурором чи не мо!))))) 

avatar

уЩербноПелехаті)))

03 січня 2015 22:55

проректор??? не верю, что не брал!!!

avatar

03 січня 2015 23:27

страна в (видалено адміном), а Буковина, глубже всех!!!

avatar

03 січня 2015 23:28

тіхо тіхо . Я уже віслав народнофранотуюВАЛАнтйоршу марЬю філяпчук, она скаже цьому пройдісвіту щоб пшол вон! Тіхо тіхо мої обсоснікулявлобчікі

avatar

Федярук

03 січня 2015 23:45

якимчуки це продажні (видалено адміном) партії Януковича про  яких  можна розповісти як про кличків які при революції йшли з януковичим на переговори коли наших побратмів вбивали на інститутскій яких нація україни повина осудити та винисти на громадське обговорення та люструвати та забути про таких героїв...

 

avatar

ertrree

03 січня 2015 23:52

люстрація корупціонерів!!!! 

avatar

Бубак

04 січня 2015 08:53

Пересічні Чернівчани більше знають Наталію Якімчук, тільки один позитив. Дай Бог і її чоловікові вийти на такий самий рівень довіри.

avatar

Василь

04 січня 2015 13:07

Маємо свого Ківалова!

 

Також такого заслуженого!

 

А як можна було вислужитися при бандитах, коли все кругом корумповане! Хай скаже цей прокурорчик, чи він ознайомлений зі станом корупційних справ? 

 

Чи може він як Ванзуряк з тими попередніками буде кришувати контрабанду, незаконну вирубку тисяч гектарів лісів! 

 

Якщо через тиждень когось зі старих чиновників посадить, то будемо сподіватися на позитив! А кримінальних справ дуже багато порушено, просто вони продаються за файні бабки, і більше ніхто не розслідує справу, тому що вона закривається.

 

 

avatar

Голос Майдану!

04 січня 2015 15:24

avatar

Степан Терновецький

04 січня 2015 15:36

Терновецький ти корупційна камсамоська  ПІАРна (видалено адміном) ПНХ!!!

ЛЮСТРАЦІЮ ТЕРНОВЕЦЬКОМУ!

avatar

буковинці

04 січня 2015 16:27

Стйопка терновецкий хоче щоб його хоч хтось підібрав. Він вже і в таку позу стає, і в сяку позу стає.... Цирк і клоуни

avatar

Тарас

04 січня 2015 23:18

Невже тарновецький вже не вилікується, сараку, фулейчик ти мамаївський. От дурень і не просто так, а рафінований дурень!

avatar

Юрій

05 січня 2015 07:59