Привітання голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна з нагоди Дня Конституції України

Привітання голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна з нагоди Дня Конституції України

27.06.2017, 23:22

Участь в урочистостях, що відбулися у столиці Буковини сьогодні, 27 червня, з нагоди відзначення 21-ї річниці прийняття Основного Закону України, взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Разом з представниками влади та громади краю посадовець, поклав квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку у середмісті Чернівців, відтак, привітав учасників урочистих зборів, що відбулися у Чернівецькій обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка.

«Конституція стала надійним фундаментом для подальшої розбудови нашої держави та усіх її інститутів. Окрім того, з прийняттям цієї основи з основ в Україні на законодавчому рівні людина, її життя, честь, гідність та свобода були визнані найвищою цінністю. Буремні події 2014 – 2017 років свідчать на користь того, що Основний Закон України не може залишатися формальним документом, адже суворі реалії сьогодення вимагають неупередженого удосконалення правової системи нашої держави та її законодавчого фундаменту. Разом з тим, на моє глибоке переконання, у жодному разі не можна допускати будь-яких спекуляцій довкола конституційного процесу, підміняючи Конституційні принципи принципом політичної доцільності», – наголосив керівник представницької влади Буковини.

Кращих жителів нашого краю Іван Мунтян відзначив високими нагородами, зокрема, нагородив учасника антитерористичної операції на Сході України Олега Конегу, волонтера Лідію Гаїну та голову Чернівецького обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Остапа Савчука Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною».

ПРИВІТАННЯ

Голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна

з нагоди Дня Конституції України

Шановні жителі Чернівецької області та поважні гості Буковинського краю!

 Від імені крайової представницької влади, від депутатського корпусу Чернівецької обласної ради та від себе особисто щиросердно вітаю вас з Днем Конституції України!

Двадцять один рік минув відтоді, як 28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла Конституцію незалежної Української держави. Основний Закон став визначальним чинником забезпечення державного суверенітету України. Відповідно до положень цього правового документу територія нашої держави в межах кордонів, визнаних міжнародним співтовариством, є суверенною та недоторканою.

Щиро вірю, що невдовзі зухвала агресія та численні кричущі порушення міжнародного права з боку Російської Федерації, що мають місце в Криму та на Сході України, зазнають остаточної поразки і дію Основного Закону буде поновлено на всій території суверенної Української держави!

Бажаю усім вам непохитної віри у гідне майбуття нашої незалежної Батьківщини, міцного здоров’я, щастя, добробуту, успіхів у житті та праці на благо Буковинського краю та України!

Зі святом вас, дорогі друзі!

З Днем Конституції України!

 З повагою

 Голова обласної ради  Іван Мунтян

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1


КОМЕНТАРІ (1)

Я би не "прожив" без цього привітання.

avatar

Юрій

28 червня 2017 08:10