'Приветствуем министров. Ждем президентов': в Черновцах двое парней пытались убедить Лаврова, что очень ждут Путина

"Приветствуем министров. Ждем президентов": в Черновцах двое парней пытались убедить Лаврова, что очень ждут Путина

14.01.2013, 00:04

Одночасно з протестною акцією, біля воріт університету кілька молодих осіб тримали плакати, виготовлені друкарським способом: «Приветствуем министров. Ждем президентов», «Желаем успешных переговоров!». Поблизу хлопців стояли троє правоохоронців. Як розповів BukNews журналіст Петро Кобевко, юнаки, які тримали цей транспорант були вельми незадовлені, коли він спробував їх сфотографувати. Грубили йому і навіть погрожували. Проте, щоб назватися - навіть не йшлося.

Як повідомили у прес-службі ОДА, в Мармуровій залі Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича розпочалось Сьоме засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії під головуванням Міністра закордонних справ України Леоніда Кожари та Міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова. У своєму вступному слові Міністр закордонних справ України Леонід Кожара наголосив, що сьогоднішнє засідання відбувається в одному з найкращих міст України - Чернівцях. "Ба, навіть більше - наші перемовини триватимуть у прекрасній будівлі, яка входить до списку всесвітнього надбання - спадщини ЮНЕСКО. Переконаний, що наша праця сьогодні буде продуктивною та сприятиме подальшому плідному розвитку українсько-російських взаємин", - зауважив Леонід Кожара. Міністр закордонних справ Російської Фередації Сергій Лавров повідомив, що історія українсько-російських взаємин має двадцятилітню історію, а співпраця двох країн у гуманітарній, спортивній та культурній сферах є надзвичайно результативною. Міністр закордонних справ України Леонід Кожара та Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров подякували Чернівецькій області за гостинний прийом та висловили сподівання, що перемовини на буковинській землі відбуватимуться конструктивно та плідно. Після перемовин міністри двох країн підпишуть низку документів, озвучать свої заяви та поспілкуються із засобами масової інформації.

Під час переговорів Міністри відзначили, що відносини між двома державами-стратегічними партнерами продовжують успішно розвиватися на взаємовигідній основі. Ведеться інтенсивний і насичений політичний діалог на всіх рівнях, насамперед, між вищим керівництвом України та Російської Федерації, що сприяє створенню належних умов для розвитку українсько-російської співпраці у всіх сферах. Сторони підкреслили важливість подальшого розширення двостороннього торговельно-економічного, інвестиційного співробітництва, а також поглиблення міжрегіональних зв’язків.  У рамках засідання Підкомітету українська та російська делегації обговорили широкий спектр актуальних питань двосторонніх відносин, зокрема, щодо договірно-правового оформлення українсько-російського державного кордону, спрощення порядку перетину кордону громадянами двох країн, консульської співпраці. Значна увага була приділена міжнародній проблематиці, зміцненню регіональної безпеки, взаємодії двох країн в рамках міжнародних організацій, у тому числі в контексті головування України в ОБСЄ у 2013 році. За підсумками Міністри закордонних справ України та РФ підписали Протокол засідання Підкомітету та План взаємодії між Міністерством закордонних справ України та Міністерством закордонних справ Російської Федерації на 2013 рік. Наступне засідання Підкомітету сторони домовилися провести на території РФ у другому півріччі 2013 року.

Під час Сьомого засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії під головуванням Міністра закордонних справ України Леоніда Кожари та Міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова, яке відбулось 13 січня 2013 року в Чернівецькому  національному університеті, працювало майже 80 представників засобів масової інформації, у тому числі міжнародних видань, провідних мас-медіа України та Росії.

1