Приміщення, де встановили ангіограф, обшили спеціальним свинцевим покриттям

Приміщення, де встановили ангіограф, обшили спеціальним свинцевим покриттям

17.07.2018, 20:27

До дня Незалежності України в обласному кардіологічному диспансері має запрацювати відділення інтервенційної кардіології, де буде встановлено ангіограф придбаний за 24 млн. грн. бюджетних коштів. 

Як зазначив начальник управління капітального будівництва Чернівецької ОДА Олександр Пуршага, зважаючи на особливі вимоги до приміщень де встановлюється таке обладнання, крім реконструкції та власне будівельних робіт було повністю замінено всі мережі, саме приміщення, де буде встановлено ангіограф було обшито спеціальним свинцевим покриттям, зроблено спеціальну підлогу та стелю, матеріали для яких замовляли за кордоном.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще як пульт у целофані, але скоро, може, почне рятувати буковинців: щоб підняти ангіограф на четвертий поверх спеціально викликали кран і розібрали віконну нішу

В цілому вартість ремонту-реконструкції приміщення коштувала 4 млн. грн. До речі нішу у стіні через яку підіймали ангіограф на 4 поверх замурували у той же день, облицювали та вставили вікно, щоб погодні умови не могли вплинути на обладнання.

“Оскільки персонал кардіодиспансеру попередньо пройшов навчання роботи на ангіографі  і має необхідний практичний досвід та сертифікати, відділення інтервенційної кардіології розпочне свою роботу щойно буде здійснено наладку та запуск обладнання” – зазначила головний лікар КМУ “Чернівецький обласний клінічний кардіологічний диспансер” Ірина Маковійчук.

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я Марія Поліщук підкреслила важливість створення такого відділення в області, адже це покращить надання медичної допомоги ургентним хворим з серцево-судинними захворюваннями, знизить смертність та інвалідність хворих.

За матеріалами http://www.medcv.gov.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Медперсоналу выдать свинцовые трусы.И главное-чтобы резинка на трусах выдержала,а то без пальцев на ногах останутся.

avatar

Рентгенолог Стасик

19 липня 2018 11:14