Прикордонники затримали «розвідувально-диверсійну групу» УНА-УНСО, яка тренувалася поблизу українсько-румунського кордону

Прикордонники затримали «розвідувально-диверсійну групу» УНА-УНСО, яка тренувалася поблизу українсько-румунського кордону

20.04.2015, 14:31

Групу осіб, що висадилася поблизу державного кордону, цими вихідними, затримали прикордонники відділу «Красноїльськ».  Про це BukNews повідомив помічник начальника загону – начальник прес-служби Сергій Бровко. 

Про появу чужинців в камуфляжах без розпізнавальних знаків, прикордонникам повідомили місцеві жителі. За словами останніх, вони  побачили, як з мікроавтобуса вийшли кілька осіб у відповідній екіпіровці, можливо зі зброєю схожою на АК-74.

Не гаючи часу, в заданий район висунулася група реагування, яка затримала псевдо диверсійну групу. Щоправда, хлопці - опору прикордонникам не чинили. Здавши зброю та амуніцію, невідомих було доправлено до прикордонного підрозділу. В ході розбору з’ясувалося, що молодики віком від 18 до 20 років, є членами організації УНА УНСО.

Буковинці, якими виявилися хлопці, у різні роки проходили відповідну підготовку у таборах даної організації. Аби закріпити на практиці здобуті військові навики, група екіпірувались макетною зброєю і провіантом та вирушила в бік кордону.

Сьогодні, за такі тренування, хлопцям доведеться відповідати за порушення прикордонного режиму.

 

1