Прикордонники виявили 420  ящиків з контрафактними цигарками на суму майже 2 мільйони гривень

Прикордонники виявили 420 ящиків з контрафактними цигарками на суму майже 2 мільйони гривень

19.07.2015, 04:00

На виконання вимог Президента України щодо недопущення переміщення контрабанди через державний кордон України та протидії втягування персоналу Державної прикордонної служби України в протиправну діяльність, в ході здійснення єдиного оперативного задуму співробітниками УСБ України в Чернівецькій області спільно з УВВБ Держприкордонслужби України на ділянці відповідальності Чернівецького  загону виявили чергову партію контрабандних тютюнових виробів.

Так, сьогодні міжвідомчою групою на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Селятин» правоохоронці затримали вантажний мікроавтобус з контрафактними цигарками « Viceroy ». У ході подальшої перевірки  було встановлено що порушник  намагався незаконним шляхом переправити до Румунії 160 ящиків на суму майже 600 тисяч гривень.

Наразі планується передача вилучених товарів компетентним органам, після чого буде встановлено їх вартість. Триває перевірка.

Також сьогодні вранці спільна міжвідомча група у складі представників Держприкордонслужби, СБУ та ДФС на Закарпатті у житлових приміщеннях, які використовувалися для накопичення тютюнових, виявили ще 150 ящиків цигарок.

Нагадаємо, що учора на цій же ділянці прикордонники група реагування від відділу «Фальків» та мобільного прикордонного загону по інформації співробітників оперативного підрозділу прикордонного відомства затримала двох громадян, які причетні до переміщення сигарет,  за 200 метрів від кордону. Документів при собі вони не мали, проте назвалися мешканцями Красноїльська. Поблизу них знаходилися 96 пакунків з сигаретами «Марбле» та «АШІМА» без акцизних марок. Скоріш за все виявлені тютюнові вироби є контрафактною продукцією.

Таким чином лише впродовж доби  прикордонники спільно з іншими правоохоронцями виявили понад 420 ящиків цигарок, які зловмисники намагалися переправити через кордон, сума оцінки яких складає, лише на первинному ринку перепродажі, майже 2 мільйона гривень.

Державна прикордонна служба України і надалі продовжуватиме безкомпромісну боротьбу із незаконною діяльністю на державному кордоні.  

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Matvey Gacenko

19 липня 2015 17:01