Причиною пожежі на 'Калинці' могла стати іскра зварювального апарата, який використовував робітник, що встановлював нові вітрини, - інсайд телеканалу Чернівці

Причиною пожежі на "Калинці" могла стати іскра зварювального апарата, який використовував робітник, що встановлював нові вітрини, - інсайд телеканалу Чернівці

19.03.2018, 16:57

За   інсайдерською інформацією  телеканалу "Чернівці" пожежа виникла вніслідок того, що працівник, який встановлював нові вітрини працював зі зварювальним апаратом. Інсайдер повідомив, що ця людина наразі перебуває у лікарні. Всі подробиці дивіться вже сьогодні ввечері в "Чернівецькому репортері" на телеканалі "Чернівці", - Facebook

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Чернівців оприлюднив відео із камер спостереження, на яких видно початок пожежі

У Чернівцях на 5 секторі Калинівського ринку відсутні пожежні гідранти. Цю інформацію кореспонденту molbuk.ua підтвердив генеральний директор ринку Ігор Маслянчук.

"Воду для гасіння пожежі підвозили пожежники з річки. Також і нашим транспортом довозили воду. А ось пожежних гідрантів у тому секторі немає", - сказав керівник комунального підприємства.

Водночас Маслянчук не зміг повідомити версії щодо причин пожежі.

"На місці пожежі працюють правоохоронці. У них є свої версії щодо того підпал це чи ні. Я не можу таке коментувати. Знаю, що вже когось опитали. У п’ятому секторі встановлені відеокамери. І поліція вже взяла звідти матеріали", - додав він.

Світлина від BukNews.

Як повідомив Інформаційному агентству АСС Володимир Єленєв, директор Чернівецького обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, троє осіб постраждали у пожежі. Одного із них доставили до лікарні. "Другий травмований сам поїхав до лікаря, а третій взагалі відмовився від госпіталізації", - додає Володимир Єленєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитків на мільйони: пожежники локалізували майже 1000 «квадратів» загоряння на Калинівському ринку та не допустили перекидання вогню на інші сектори (ВІДЕО+ФОТО)

Співробітник ДСНС в прямій трансляції з місця пригоди, яку здійснював телеканал ТВА,  повідомив: гасіння ускладнювало те, що горіла синтетика.

"А вона то згасає, то знову починає загорятися. Тому потрібен спеціальний спосіб гасіння. На річці встановили техніку і звідти брали воду для гасіння пожежі", - зазначив рятувальник.

Він пояснив, чому пожежники не використовували під час гасіння спеціальну піну.

"Бо це нефективно. Товар лежить нерівномірно і немає сенсу заливати його піною", - цитує molbuk.ua слова співробітника ДСНС.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

А я то думав, що Слон з Ліщуком (Бурбак з Фищуком) контрабас не поділили.

avatar

Чупакабра

19 березня 2018 21:23