При Чернівецькій міськраді створять Громадський центр з питань внутрішньо переміщених осіб

При Чернівецькій міськраді створять Громадський центр з питань внутрішньо переміщених осіб

22.06.2022, 22:14
У ратуші зустрілися з представниками українських та міжнародних організацій, які сьогодні допомагають українцям.
 
Серед них Save The Children, Acted, World Vision, Unisef, «Червоний хрест», БФ «Милосердя», «Право на захист», «Буковина інноваційна» тощо.
 
За словами посадовця муніципалітету, говорили про те, як скоординувати роботу цих організацій і фондів, аби якісніше і повніше надавати допомогу вимушено переселеним українцям, відтак і чернівчанам, які потерпають від війни.
 
Одне з рішень - створення Громадського центру при Чернівецькій міській ради з питань ВПО. Передбачається, що вона сприятиме вирішенню питань, пов’язаних з реалізацією державної політики у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб на території Чернівецької міської територіальної громади.
 
До складу цього консультативно-дорадчого органу увійдуть вимушені переселенці, які є членами громадських організацій.
 
Серед повноважень Координаційної ради при Чернівецькій міській раді зокрема сприяння соціально-економічній інтеграції ВПО на території Чернівецької міської територіальної громади.
 
Цю роботу варто координувати належним чином, адже не усі вимушено переселені громадяни знають про програми і можливості благодійних фондів та міжнародних партнерів.
 
Нагадаємо, у квітні цього року п’ять міжнародних організацій, які допомагають внутрішньо переміщеним особам, повідомили про плани відкрити свої представництва у громадах Буковини. Йдеться про Датську Раду у справах біженців, Агентство ООН у справах біженців, Офіс ООН з координації гуманітарних питань, Міжнародну організацію з міграції та всесвітню «Action Against Hunger».   

Представники вказаних організацій обговорили координацію роботи у нашому краї із заступниками начальника Чернівецької ОВА.

Вони, зокрема, розповіли, яку допомогу вже надали і продовжують надавати переселенцям на Буковині. Йдеться про грошові виплати, продукти харчування, засоби гігієни тощо. Також обговорили спектр надання послуг внутрішньо переміщеним особам безпосередньо у територіальних громадах області. 

Наразі міжнародні організації вивчають кількість і потреби внутрішньо переміщених осіб. Відповідно до цього вони й формуватимуть тут власні представництва.

Координуватиме роботу міжнародних благодійників на Буковині Департамент соціального захисту населення Чернівецької ОВА.

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1