Прут загине через 10 років: Карпатські річки перетворюються на стічні канави

Прут загине через 10 років: Карпатські річки перетворюються на стічні канави

03.11.2013, 00:18

Бурхливий розвиток туризму в Карпатах без належних природоохоронних заходів завдає непоправної шкоди довкіллю, особливо річкам. Гірські ріки і потоки перетворюються на стічні канави. Про це йшлося під час круглого столу «Екологічний стан річок Яремчанщини», який відбувся 31 жовтня в Екотуристичному візит-центрі міста Яремче. Участь в заході взяли фахівці з гідроекології та представники громадськості.

Екологи говорили про найбільші ризики у сфері гідроекології: що спричиняє забруднення річок; про стан водоочисних споруд регіону; при цільове використання коштів екологічного фонду; проблему твердих побутових відходів; про вплив туристичної інфраструктури на водне середовище регіону.

Експерти констатували невтішну ситуація в сфері гідроекології регіону та спробували окреслити варіанти вирішення проблеми. Серед головних причин забруднення - стихійний розвиток туристичної інфраструктури недотримання правила екологічної безпеки, що приводить до різкого пониження якості води, відсутність належних водоочисних споруд, вирубка лісів. Фахівці наголосили на необхідності збільшення повноважень органів екологічної безпеки, які зараз позбавлені реальної можливості впливати на стан контролю за екологією в області.

Круглий стіл організовано Громадською Організацією «ВОЛЯ!» спільно з Карпатським Національним природним Парком.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Сочувствую Тьомі Семенюку, який провів трубопровід до р.Прут з забійного цеху у с. Шипинці.
avatar

Чупакабра

02 листопада 2013 22:26

Людина - це невдалий божій експеримент. Зайва істота на цій Землі. Люди самі себе знищать.

avatar

Опришок

03 листопада 2013 11:26