Проводили обшуки у Ігоря Кожуленка: Каспрук вигороджує управління соцзахисту та 'Інфоцентр' і валить на Бешлея, який все заперечує

Проводили обшуки у Ігоря Кожуленка: Каспрук вигороджує управління соцзахисту та "Інфоцентр" і валить на Бешлея, який все заперечує

22.01.2020, 21:41

Посадовців Чернівецької міської ради не відсторонили від роботи через повідомлення СБУ про привласнення ними 5 мільйонів гривень компенсації за пільговий проїзд. Адже наразі невідомі прізвища тих, хто може бути причетним. Про це у коментарі https://suspilne.media/ сказав міський голова Олексій Каспрук. Водночас підозри, за словами мера, поки що нікому не вручали. "Ми не можемо провести службове розслідування. Нам потрібно отримати доступ до документації перевізників, яку вже вилучили працівники СБУ. Сподіваюся, що правоохоронні органи проведуть його належним чином", - заявив мер.

"Це було очікувано. Департамент ЖКГ звітував про стовідсоткове виконання рейсових перевезень. Але водночас ми отримували безліч скарг про те, що у вихідні перевізники не їздять, рано сходять з маршрутів та виставляють менше автобусів на маршрути. Зрозуміло, що це все мало відслідковуватися. По перевізниках, які надали доступ для контролю до GPS, претензій немає. Але деякі підприємства не дали доступу до GPS. 

Це мав контролювати в першу чергу департамент ЖКГ. Претензій до управління соцзахисту в мене немає. Їхня функція була перераховувати гроші за даними, наданими ДЖКГ. "Інфоцентр" мав лише можливість звіряти дані навігації тих перевізників, які їх надали. Тому основну відповідальність несе ДЖКГ та підпорядкований йому відділ транспорту. Директор ДЖКГ несе всю відповідальність за функціонування, контроль та організацію роботи громадського транспорту. Так само, як і начальник відділу транспорту, якого я звільнив і якого поновили за моєї відсутності", - заявив О. Каспрук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях один платний двох безплатних везе: на 80 мільйонів гривень

У міській раді чекають на результати проведення розслідування.

“Правоохоронні органи зараз здійснюють виїмку документів. Буде проведено слідство. Ми не можемо провести службове розслідування, бо нам треба мати доступ до документації перевізника. А вона вилучена. Тому сподіваюся, що належне розслідування проведуть правоохоронні органи. Але всю відповідальність за контроль та організацію громадського транспорту має нести начальник департаменту ЖКГ та начальник відділу транспорту”, - зазначив Олексій Каспрук.

Мер Олексій Каспрук заявив, що перевізникам більше не дозволять здійснювати пільгові перевезення без доступу до GPS.

“Я цю схему поламаю найближичими днями. Ми ще радимося, як це будемо робити. Але, найімовірніше, призупинемо проведення конкурсу перевізників. Більше жодних пільгових перевезень не буде без повного доступу до GPS”, - заявив чиновник.

Міський голова Олексій Каспрук має намір звільнити директора департаменту житлово-комунального господарства Володимира Бешлея. Про це міський голова розповів сьогодні, 22 січня під час брифінгу у Чернівецькій міській раді.

Володимир Бешлей отримав догану за те, що вчасно не було проведено конкурси з перевезення. А на підприємстві “Чернівціліфт” колектив збунтувався проти керівника. Це означає, що департамент не цікавився ситацією на підприємстві. Також є проблеми у теплокомуненерго та водоканалу.

Як стало відомо https://suspilne.media/, СБУ проводила обшуки у заступника начальника відділу транспорту, зв’язку та енергетики Ігоря Кожуленка. Олексій Каспрук каже, особисто з ним не говорив.

Ігор Кожуленко нам у коментарі підтвердив, що обшуки у нього вдома проводили. Однак, за його словами, нічого не знайшли.

За словами речниці управління СБУ в Чернівецькій області Лесі Федоренко, матеріали провадження передали до слідчого управління нацполіції області.

Прес-секретарка поліції Діана Козлова сказала Суспільному, що поки триває слідство, розголошувати, чи повідомили посадовцям про підозру, не можуть.

Водночас директор департаменту ЖКГ Володимир Бешлей прокоментував ситуацію довкола цього інциденту наступним чином:

"Ситуація, пов'язана з обшуками, є дійсно неприємною. Зараз слово за правоохоронцями. Думаю, вони розберуться в ситуації, що склалася. Насправді, ця проблема тягнулася з 2016 року, відколи Каспрук очолює місто. Натомість, до департаменту ЖКГ та особисто ж до мене від правоохоронців не було жодних питань та повісток на допити. Обшуків у нас теж не проводили", - заявив В. Бешлей.

Нагадаємо, посадовців Чернівецької міськради, керівництво комунального підприємства «Інфоцентр» та місцевого перевізника підозрюють у привласненні 5 мільйонів гривень компенсації за пільговий проїзд. Про це вчора повідомила речниця управління СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко. За її словами, вони вносили до звітів неправдиві дані про виконані рейси і кількість людей, які скористалися пільговим проїздом. У документах показники вдвічі перевищували реальні.

Частково використано матеріали  https://acc.cv.ua/molbuk.uahttps://suspilne.media/

1