Висуванець регіоналів Михайло Бауер проти української мови

Висуванець регіоналів Михайло Бауер проти української мови

23.09.2012, 00:22

Проект рішення Чернівецької облради з мовного питання, поданий депутатами від опозиції, керівництво облради та провладна більшість вкотре проігнорували

Чергова сесія Чернівецької обласної ради знову не розглядатиме «мовне» питання.  24 депутати обласної ради підписали проект рішення «Про ситуацію, яка виникла після підписання Президентом України Януковичем В.Ф. Закону України «Про засади державної мовної політики» і звернулись до голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайнічеру з проханням  внести цей проект рішення до порядку денного чергового пленарного засідання.

Проектом рішення передбачається «підтвердити дію на території Чернівецької області положень Конституції України щодо державності української мови та вільного розвитку мов національних меншин України» та вважати на території Чернівецької області застосування Закону України «Про засади державної мовної політики» недоцільним.

Також автори проекту пропонують депутатам обласної ради «засудити дії Януковича В.Ф. в частині незаконності підписання нелегітимного акту «Про засади державної мовної політики» та підтримати ініціативу політичних сил України щодо оголошення йому імпічменту»

Постійна комісія з питань агропромислового розвитку  Чернівецької обласної ради під час обговорення цього проекту погодилась із запропонованим проектом рішення і рекомендувала до розгляду сесії обласної ради. До речі, до складу цієї комісії входять 4 представники Партії регіонів.

Натомість профільна комісія з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики відмовилась підтримати запропонований проект рішення. А до складу цієї комісії входить головний освітянин області Михайло Бауер, член Партії регіонів, який хоче стати  народним депутатом України.

Також свій висновок зробили юристи обласної ради, згідно з яким подібний проект рішення не може бути включений до порядку денного сесії.

Вкотре проект рішення, поданий депутатами від опозиції, ігнорується керівництвом обласної ради та провладною більшістю депутатів.

«Ми неодноразово наполягали на тому, що будь-який проект рішення сесії має бути розглянутий в сесійній залі. Яке вже буде прийнято рішення - це інша справа. Разом з тим, відверто порушуються права депутатів від опозиційних сил, наші проекти за будь-якої мотивації намагаються не розглядати. Я переконуюся в тому, що сьогодні антидержавний «мовний» законопроект, який не залишив жодного українця байдужим, обласні ради не хочуть розглядати. Мабуть, чекають, вказівки «зверху», що далі робити. Ми обов’язково повинні засудити підписання цього закону, але регіонали заважають це зробити» - каже голова постійної комісії з питань агропромислового розвитку , депутат  обласної ради   Максим Бурбак.

 Прес-центр регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції “ВО Батьківщина»

1


КОМЕНТАРІ (2)

Бауер МОЛДОВАН ДУРНИЙ він що розуміє шо таке мова, ЧИ ВІН ОСВІТЯНИН  ВІН ПАДЛЮКА ПРОДАЖНА ГИДКА

avatar

МАЛИШЕВСЬКА

22 вересня 2012 20:08

Це ти падлюка продажна і бридка, а Михайло Йозефович ОСВІТЯНИН з великої букви. Шановні засоби масової інформаиції "пліткарі по сумісництву" ви не зможете підвищити свій низький рейтинг статтями про Бауера. А у Михайла Йозефовича такий рейтинг, що ніякими брудними статтями, ні про що,  його не понизити

avatar

До тети і продажних журналюг

25 вересня 2012 01:31