Провладна більшість Чернівецької міської ради не мобілізувалася заради книжок

Провладна більшість Чернівецької міської ради не мобілізувалася заради книжок

27.12.2013, 16:59

Депутати чернівецької міськради не підтримали «Програму підтримки книговидання імені бургомістра Антона Кохановського на 2014-2019 роки». Для затвердження програми не вистачило голосів.

Орієнтований обсяг фінансування Програми за рахунок коштів міського бюджету становив 250 тисяч гривень.

З словами ініціатора розроблення Програми депутата Володимира Бешлея, метою є поширення всебічної інформації про місто Чернівці, популяризація культурної спадщини, формування привабливого іміджу міста, а також підтримка сучасних авторів і видавців, популяризація української книжки тощо.

"Мета програми – поширення всебічної інформації про Чернівці, а також підтримка сучасних авторів, видавців, створення сприятливих умов книговидання. Ідея внесення цього рішення була озвучена більше півроку тому представниками громадськості. Я проаналізував досвід інших міст. Скажімо, аналогічна програма є у Львові. Є актуальна необхідність видання праць про наше місто, адже полички наших книгарень фактично вільні. За останні п’ять років нових праць фактично не видавалось", - заявив на сесії В. Бешлей.

Однак депутати не підтримали пропозицію Володимира Бешлея. Після двох спроб голосування міська рада не ухвалила це рішення.

Цікаво, що ініціатива, яку депутатам представляв "нашоукраїнець" Володимир Бешлей, походила від громадянської ініціативи "Рідне місто". Своїх депутатів у нинішньому складі міської ради "Рідне місто" не має. 

Джерело: vidido.ua та molbuk.ua

Фото molbuk.ua

Нагадаємо, що більшість у міській раді (30+1 голос) належить депутатам від Партії регіонів та її місцевим сателітам з "Батьківщини", Нашої України і позафракційним депутам. Коли йдеться про справді важливі для правлячої більшості політичні чи економічні питання вона завжди набирає необхідну кількість голосів "за". Очевидно, що підтримка книговидання про Чернівці серед пріоритетів депутатської більшості не значиться. Це ж не земля, їй Богу!

Раніше ми повідомляли: “Рідне місто” звернулося з відкритим листом до депутатів Чернівецької міської ради

Каспрук підтримав ідею Сергія Осачука про створення комунальної книгарні і вже підшукав для неї приміщення (+ВІДЕО)

1


КОМЕНТАРІ (6)

Цікавіше дізнатися чому таку важливу для громади справу не підтримала фракція "За Батьківщину"? Чому не підтримали Каспрук, Заячук, Порчук, Прозоровський, Кавуля, Колосюк, Козлова, а фракція "Свободи" теж проти українських книжок чернівецьких авторів. Що ж, показово! Шана вам й подяка! 

avatar

Видавець

27 грудня 2013 14:26

Справді, дивно, що не підтримали. У нас же найбільшими ""книголюбами", як відомо, є В.Довганич І Б.Онуфрик, представники діючої влади.

 

avatar

Своя

27 грудня 2013 15:47

Справді, дивно, що не підтримали. У нас же найбільшими ""книголюбами", як відомо, є В.Довганич І Б.Онуфрик, представники діючої влади.

 

avatar

Своя

27 грудня 2013 15:47

avatar

Viktor Dovganyhc

27 грудня 2013 18:53

Які книжки Каспруку і Ко, бухло, бабло і піар

avatar

007

27 грудня 2013 22:56

Такие проекты делаются за счет денег инициаторов, инвесторов. А пиариться за счет денег бюджета не надо. Было хорошее предложение от Прозоровского направить эти деньги на доплату ветеранам и инвалидам ВОВ. Но это тушкам и Рідному місту не надо, им бы только денюжки получить! А Бешлею как инициаторы надо расчитывать на собственные финансы.

avatar

для смотрящего

28 грудня 2013 10:43