Проти 'свідків/подільників' у справі Білика,  які змінили свої свідчення, можуть відкрити кримінальне провадження

Проти "свідків/подільників" у справі Білика, які змінили свої свідчення, можуть відкрити кримінальне провадження

25.06.2017, 19:31

Коментар щодо цього поширив представник Громадянської Мережі "ОПОРА" Grygorii Sorochan

- Пам'ятате? Нещодавно генпрокурор в Чернівцях сказав, що за його інформацією "свідки" у справі ймовірного підкупу виборців (відома, як справа #деБілик), вони ж співучасники, що уклали угоду зі слідством, були "змінили свої свідчення". саме це могло бути підставою, щоб закривати кримінальне провадження. яке ми всі разом повернули назад на стадію розслідування.

Відео: https://youtu.be/yncXjjbCjZc?t=5m10s

Так от. у мене нема підстав не довіряти генпрокурору. тому одразу ж звернувся до прокуратур (обласна, ген) та копів київських (які все ніяк не дорозслідують справу). попросив перевірити факти озвучені публічно Юрієм Луценко та відкрити кримінальне провадження проти "свідків", якщо ті таки змінили свідчення і таким чином як мінімум одного разу дали "неправдиві свідчення". чи коли "обмовляли" Ростислава Білика, чи коли, "змінювали" свої свідчення. не люблю, коли мене на...бують.

і ГПУ, і копи відповіли, що кримінальне по факту дачі неправдивих свідчень відкривати поки рано. адже свідчення свідків ще перевіряються. anyway, тримаємо на контролі. якщо "свідки/подільники" брехали (віримо ж Луценку), то я їм не заздрю. 384 уже на горизонті.

нагадаю, що ці передумчиві "свідки" власне уклали угоду зі слідством так як були також й співучасниками; отримали по одному року умовно, цей рік уже успішно пройшов.

/ cc Olga КotsiurubaAivazovska Olga

Світлина від Grygorii Sorochan.

 

Світлина від Grygorii Sorochan.

 

 

1