Процес об'єднання в одну політичну силу 'Батьківщина' буде тривалим і болісним, але він неминучий, - М.Бурбак (+відео)

Процес об'єднання в одну політичну силу "Батьківщина" буде тривалим і болісним, але він неминучий, - М.Бурбак (+відео)

28.05.2013, 20:52

На початку червня відбудеться з'їзд партії "Батьківщина", на якому може бути прийнято рішення про введення Арсенія Яценюка до керівних органів партії.

Про це заявив народний депутат від "Батьківщини" Сергій Пашинський, пише "УП".

За його словами, з'їзд відбудеться в першій половині червня.

"Арсеній Петрович має намір вступити в партію "Батьківщина" і, звичайно, враховуючи його надзвичайно високий політичний статус, він буде введений в керівні органи партії", - вважає Пашинський.

У той же час інший член "Батьківщини" Юрій Одарченко зазначив, що точна дата з'їзду поки не визначена.

"Я член президії політради і голова партійної організації міста Києва і делегат цього з'їзду, але я поки нічого не знаю про дату з'їзду. Дата не була чітко визначена на засіданнях тих органів, які приймають подібні рішення", - сказав він.

Коментуючи інформацію ЗМІ про обрання Яценюка головою політради "Батьківщини", Одарченко заявив, що в статуті партії "немає такої посади як голова політради".

"Засідання політради веде голова партії, у разі його відсутності - перший заступник. І для того, щоб була можливість про це говорити, потрібно рішенням з'їзду провести зміни в статут", - додав він.

"Статут для партії "Батьківщина" - річ досить консервативна. Його створили так, щоб не було спокуси часто міняти і користуватися цими змінами. Згідно зі статутом, зміни до нього можуть бути прийняті двома третинами делегатів", - пояснив нардеп.

За його словами, домінуючим у цьому питанні буде слово Юлії Тимошенко, "тому що після прийняття такого рішення, вона втратить частину повноважень як голова партії".

"Зараз роль Арсенія Петровича буде переконати своїх членів партії в тому, що об´єднання з "Батьківщиною" є доречним і бажаним, і це річ, яка корисна для України", - зазначив Одарченко.

"Для членів "Батьківщини" він повинен бути переконливим, що він докладе всіх зусиль, щоб звільнити Юлію Володимирівну, і забезпечити їй можливість брати участь у президентських виборах. Однак я особисто не чув, що умовою об´єднання Арсенія Петровича є посада голови політради", - додав він.

На уточнююче запитання, якщо все ж змінять статут партії, чи стане Яценюк головою політради, Одарченко відповів, що все залежить від того, як проголосують члени партії.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Неминучий і болісний для фронтовиків, бо у вас в області зовсім немає  структури партії і для ва сце спасіння використати Батьківщину, як між іншим ви її використали під час виборів  в ВР

avatar

Бурбаку

28 травня 2013 23:12

 Неодноразово були  в Києві біля печерського суду на протестних мітингах за визволення Юлії Тимошенко, так само і в Харкові біля колонії, куди незаконно уперли бандюгани  лідера опозиції і маємо змогу тепер робити висновки. Навіть не можна порівняти як боровся Одарченко за визволення Юлії і як Яценюк. Останній тільки піарився перед мас медіа і робив гучні заяви, а потім зникав, в той час як Одарченко цілими днями організовував  народ і сам весь час був з цим народом. Перед Одарченком схиляємо голову за його патріотизм і відданість справі партії. На місцях партійці  теж не в захваті від такого обєднання, а ще нас беруть великі сумніви в тому,  що  Юлі Володимирівні в тюрму доносять правдиві дані, про це і Гриценко наголошував. Яценюк  з нею спілкується і апріорі говорить і інформує так як йому вигідно.  В "патріотизмі"  Яценюка щодо прагнення визволити Юлю  ми мали можливість переконуватися під час акцій "Вставай Україно", коли він боявся відкрити рота ( в Черніцях зокрема)  і сказати "Юлі -волю!".

Звертаємося до керівних органів партії: думайте, добре думайте яким має бути процес об"єднання, щоб не втратити партійців - патріотів на місцях.  А Юлії Володимирівні доносьте правду і тільки  правду  тоді вона прийме правильне рішення. Допоможи нам Господи!.

avatar

Батьківщинівці

29 травня 2013 10:11