'Просив по можливості донести цю думку до Президента': нардеп Мазурашу розповів про що спілкувався з бізнесменом,  якого пов’язують із контрабандою

"Просив по можливості донести цю думку до Президента": нардеп Мазурашу розповів про що спілкувався з бізнесменом, якого пов’язують із контрабандою

10.10.2019, 13:29

Народний депутат України Георгій Мазурашу відповів на питання журналіста BukNews і розповів про що спілкувався з бізнесменом Іллею Павлюком. 

- Я, наприклад, спілкувався про те, що вважаю великою помилкою утворення Мінкультмолодьспорту, що таке рішення різко негативно сприйнято фаховим середовищем, і це в цілому підставляє Президента і нашу команду. Просив по можливості донести цю думку до Президента.

- Ще ми говорили про об'єднання зусиль, систематизацію спільної роботи нашої та наших помічників, із залученням експертів з різних галузей і сфер, задля оперативного якісного опрацювання законопроектів і, за потреби, внесення змін та поправок. Є бажання не просто підтримувати ініціативи Президента, а й допомогти уникати можливих помилок. І тут у нас інтереси збігаються, - розповів Георгій Мазурашу. 

Нагадаємо, нещодавно 26 депутатів від президентської партії "Слуга Народу" провели зустріч з Сергієм Трегубенко і Іллею Павлюком, яких в ЗМІ пов'язують з кураторством митних потоків і контрабанди.

Про це повідомив народний депутат Олександр Дубінський на своїй сторінці в Facebook.

“3 жовтня 2019 року в готелі Україні відбулася зустріч 26 депутатів партії “Слуга народу” з двома дуже цікавими панами. Трегубенко Сергій, Павлюк Ілля. Яких в ЗМІ пов’язують з кураторством митних потоків і контрабанди”, – розповів нардеп.

“У мене питання, перш за все, до керівництва партії, а також до учасників – що вони там робили, і які питання обговорювали? Щоб було ясно про кого йде мова, і чому це питання вкрай важливе для суспільства і національної безпеки, – найближчим час опублікую дані про численні кримінальні провадження по пану Трегубенко”, – додав Дубинський.

26 «слуг народу» зустрічалися з бізнесменом з Буковини, якого пов’язують із контрабандою, – нардеп
 
Водночас народний депутат України Георгій Мазурашу категорично заперечує, що "був "своєю людиною" для бізнесмена, з яким навіть не був знайомий".
 
Свій коментар нардеп з Буковини оприлюднив після публікації "Контрабандист из «Слуга народа» Илья Павлюк внедрил в ЗЕ-Команду своих людей" на порталі Антикор: https://antikor.com.ua/articles/325241-kontrabandist_iz_sluga_naroda_iljja_pavljuk_vnedril_v_ze-komandu_svoih_ljudej.
- "Син знайомого Короля" - це просто "вбивчий компромат":) Це про сина Василя Козака, якого теж, виявляється, "внедрив" у ВР Ілля Павлюк:)) З Максимом Павлюком пропоную охочим поспілкуватися, наприклад, на теми, якими він опікується в Комітеті;) А потім - висновки;) Толковий хлопець, як бачу, - прокоментував нардеп інформацію про свої зв'язки з бізнесменом. - Михайло Павлюк - родич Іллі Павлюка? Однозначно вони ближчі родичі, ніж ми з Павлюками, тобто ніж "від Адама і Єви":))... 
 
- І ще один цікавий момент. Ілля Павлюк нібито розподіляє посади і квоти в парламенті:)) Скажу вам майже по секрету, що з Іллею Павлюком ми познайомились вже після вступу в депутатські повноваження, і він, будучи знайомим з Президентом, допоміг відстояти Комітет молоді та спорту. Це наша перша "схема":))) Тепер увага! Якщо Ілля Миколайович розподідяє посади в парламенті, а я був "його людиною", чого ж тоді він не розподілив якусь там посаду і для мене - "своєї людини"?:))
 
- Пропустив ще одну цікавинки:) Цікаво, чого я "по лінії зятя Чинуша"?:) Взагалі-то з Валерієм Миколайовичем ми з 2003 року співпрацюємо у спортивних проектах (за що велике спасибі!), а зять вже через роки підключився до організації і підтримки спортивних проектів. Але комусь треба фантазувати, то нехай:) - підсумував Г.Мазурашу. 
 
Нагадаємо, під час нещодавнього перебування у Чернівцях племінник "тіньового" керівника політичної партії "Слуга народу" Іллі Павлюка, нардеп Максим Павлюк вперше публічно відреагував на розслідування журналістів Bihus.Info, які оприлюднили листування між представниками передвиборчого штабу Зеленського.

Зокрема, сьогодні в коментарі кореспонденту molbuk.ua Максим Павлюк повідомив, що він бачив це журналістське розслідування.
 
"Далі "Бігуса" нічого не зайшло, наскільки я розумію. Воно далі не розвивалося, а отже, воно не знайшло підтвердження інформації, напевно. Наскільки мені відомо, ніяких посад він (Ілля Павлюк, - авт.) не займає. Йому навіть, якщо не помиляюся, ніхто не пропонував нічого…".

Водночас, на запитання журналіста, чи потрібні Іллі Павлюку посади, зважаючи на такий вплив і статки, нардеп відповів:

"Хто замовив це розслідування, мені не відомо. Але всяке буває…".

Разом з тим, депутат заперечив, що його дядько допоміг йому просунутись по кар’єрній драбині.
 
"Я самостійна особа, я вже доросла людина. Я свідомо підписав сам особисто контракт на військову службу, пройшов відбір у військову прокуратуру. Мене туди взяли працювати. Був шанс подати свою кандидатуру на депутата, в кандидати… Я заповнив, так як і всі, анкету. І таким чином я потрапив до списку "Слуги народу", – сказав М. Павлюк, додавши, що "в цьому немає нічого секретного чи неймовірного".

Також народний депутат сказав, що бачиться з Іллею Павлюком "як правило, на свята".

"Це мій родич. Якісь свята – звичайно, зустрічаємося. В когось день народження… Бувають дні народження тут, на Буковині – сюди приходимо. Бувають – в Києві", – повідомив нардеп.

Нагадаємо, напередодні президентських виборів столичні журналісти Bihus.info оприлюднили листування між тіньовими представниками штабу Зеленського. У розслідуванні фігурує прізвище бізнесмена з Чернівецької області Іллі Павлюка, який очолив одну з груп впливу в "Слузі народу" та займався фінансовими питаннями в партії.



Максим Павлюк є племінником Іллі Павлюка , він також родом із Заставнівського району Чернівецької області. Напередодні парламентських виборів Максим потрапив до списку політичної партії "Слуга народу", а після виборів став нардепом від цієї політсили, - нагадує molbuk.ua.
1