Прокурори хваляться, що забезпечили 'мавпятники', в яких незаконно тримають буковинців, ремонтом і білизною

Прокурори хваляться, що забезпечили "мавпятники", в яких незаконно тримають буковинців, ремонтом і білизною

25.10.2011, 22:15

Правоохоронцями Буковини активізовано роботу з організації нагляду за додержанням конституційних прав громадян при їх триманні у місцях та спецустановах органів внутрішніх справ, - повідомив 25 жовтня на засіданні колегії прокуратури Чернівецької області  старший помічник прокурора області Віталій БАЛАКІН. Так, у спецустановах УМВС Глибоцького, Новоселицького, Кельменецького, Хотинського, Вижницького та Сокирянського районів вжиті прокурорами заходи виявилися позитивними та ефективними. Зокрема, там проведено капітальний ремонт кожної камери, прогулянкового дворика, замінено вікна і двері. Камери забезпечені достатнім освітленням, санітарними вузлами та раковинами, облаштовані столиками та лавицями. Спецустановами придбано достатню кількість постільної білизни, медикаментів, столового посуду, деззасобів тощо.

Крім цього, у ході проведених прокурорських перевірок виявлялися порушення законодавства і у діяльності підрозділів кримінально-виконавчої інспекції, органів місцевого самоврядування та керівників підприємств, організацій та установ під час виконання покарань, не пов’язаних із позбавленням волі. Так, тільки за вказівкою прокурора області проведено капітальний ремонт палати для лікування хворих Чернівецького обласного протитуберкульозного диспансеру, куди направляються на лікування із ізоляторів тимчасового тримання. У той же час на такі порушення повинна була б звернути увагу місцева райпрокуратура.

Однак, ще не викорінена незаконна практика перебування затриманих громадян понад три години у кімнатах для доставлених чергових частин. Не повідомляється своєчасно родичам затриманих осіб їхнє місцеперебування, деінде прокурорами вилучалися медикаменти із простроченими термінами використання і т.п., - повідомили "BukNEWS" в прес-службі прокуратури Чернівецької області.