Прокурора з Буковини, якому Луценко доручав боротися зі 'Слоном', самого записали у контрабандисти

Прокурора з Буковини, якому Луценко доручав боротися зі "Слоном", самого записали у контрабандисти

11.05.2021, 17:27

Автори новинного сюжету на телеканалі 1+1 переплутали світлину позбавленого українського громадянства бізнесмена з Чернівців Олександра Єрімічука з фотографією колишнього прокурора Чернівецької області Олега Соболя.

Цей відеокурйоз помітили глядачі ТСН у підсумковому випуску новин, де йшлося про події довкола запровадження санкцій РНБО щодо "топ-контрабандистів" України, пише molbuk.ua.

Зокрема, коментуючи рішення президента Володимира Зеленського про позбавлення українського громадянства двох фігурантів санкційного списку РНБО Вадима Альперіна та Олександра Єрімічука, журналістка продемонструвала на моніторі світлину Альперіна та Олега Соболя – колишнього прокурора Чернівецької області. При цьому, вона назвала їх "відомими контрабандистами".



"Замість того, щоб віддати під суд, їх, по суті, висилають з країни і допомагають уникнути відповідальності. Добре це чи погано з точки зору порушника – питання відкрите. Але все ж туга за Батьківщиною якось легше переноситься, аніж ув’язнення", – сказала авторка телесюжету.

Як відомо, навесні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко представив громадськості нового прокурора Чернівецької області Олега Соболя. Під час офіційної частини представлення посадовця Луценко закликав Соболя активно боротися із контрабандою в Чернівецькій області.

Журналісти 1+1 записали до «топ-контрабандистів» екс-прокурора Буковини – відеокурйоз

"І буду говорити прямо: ці два угрупування "Слонів", "Кушнірів" і мілкіші угрупування – мають просто зрозуміти, що часи безкарності пройшли. Або роззброєння, або протистояння з цілою вагою держави", - сказав тоді Луценко.

Варто зауважити, що Олександр Єрімічук є непублічним бізнесменом, і в мережі фотографій із його зображенням достатньо мало.

Журналісти 1+1 записали до «топ-контрабандистів» екс-прокурора Буковини – відеокурйоз
Фото: Новое время

Раніше повідомлялося, що Олександр Єрімічук подав до суду  на президента Володимира Зеленського, Раду національної безпеки та оборони й Службу безпеки України з вимогою скасувати указ президента Володимира Зеленського про введення санкцій.

Джерело: molbuk.ua

1