Прокурор  вимагає  звільнити  самовільно  зайняту  земельну ділянку у центрі Чернівців

Прокурор вимагає звільнити самовільно зайняту земельну ділянку у центрі Чернівців

22.11.2013, 13:27

Прокуратура м.Чернівці пред’явила позов в інтересах держави та територіальної громади міста до Першотравневого районного суду про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки на вул.Кобилянської обласного центру.

  Встановлено, що відповідач – суб’єкт підприємницької діяльності – самовільно зайняв у центральній частині міста земельну ділянку площею 0,004 га і встановив там малу архітектурну  форму. Статтею 212 Земельного кодексу України передбачено, що самовільно зайняті земельні ділянки за рішенням суду підлягають поверненню власникам землі.  А оскільки в добровільному порядку земельна ділянка відповідачем не звільнена, а шкода, завдана територіальній громаді міста, не відшкодована, прокурор у позовній заяві вимагає її звільнити, а також стягнути на користь Чернівецької міської ради заподіяну шкоду.

Роман  Маренін, прес-секретар прокурора  м.Чернівці

Нагадаємо, ще влітку Прокурор міста Чернівців подав позов до Чернівецького окружного адміністративного суду про визнання протиправним та скасування п. 1.6 рішення Чернівецької міської ради «Про надання підприємцям дозволів на складання проектів відведення земельних ділянок на умовах договору встановлення земельного сервітуту та внесення змін до окремих рішень міської ради» від 13.05.2013 року. Про це BukNews повідомили у прес-службі прокуратури Чернівецької області.

Вказаним пунктом рішення одному із орендарів кафе на вулиці Ольги Кобилянської обласного центру («COTTE cafe». - BukNews) міською радою надано дозвіл на складання проекту відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,01 га для розміщення літнього торгового майданчика.

«Відповідно до ст. 401 Цивільного кодексу України та ст. 98 Земельного кодексу України, право земельного сервітуту полягає в тому, що власник однієї земельної ділянки має право на обмежене користування суміжною земельною ділянкою з метою усунення недоліків своєї, - зауважив прокурор м.Чернівців Павло ВАНЗУРЯК. – Проте, дозвіл орендарю кафе на складання проекту відведення земельної ділянки міською радою надано не для усунення недоліків, а саме для розміщення літнього торгового майданчика. Окрім того, вказана земельна ділянка знаходиться на проїжджій частині і належить до земель транспорту (на розі вулиць О.Кобилянської та Челюскінців), а тому повинна використовуватися за цільовим призначенням».

Відповідно до вимог чинного законодавства прокурор просить суд визнати протиправним та скасувати вказаний пункт рішення Чернівецької міської ради.

Фото з сайту chernivtsy.cv.ua

Як повідомляє сайт "місто Ч", рішенням міськради «COTTE cafe» отримало під літній майданчик тротуар вулиці Челюскінців, що автоматично призвело до виходу пішоходів на проїжджу частину цієї вулиці, якою під’їжджають машини з товаром для ресторану «Віденська кав’ярня». Адже вулиця Ольги Кобилянської, на якій міститься «Віденська кав’ярня», закрита для транспорту, тому постачальники продуктів для цього ресторану під’їжджають вулицею Челюскінців. Вона формально для транспорту не закрита, хоч і є тупиком, що впирається у вул. Кобилянської.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ця замельна ділянка призначалась для того, щоб Довганич мав змогу робити приховану відеозйомку своїх друзів. Коли справу зроблено, прокуратура вирішила, що Довганич більше не має потреби пригощати Кобевка.
avatar

Клоун

22 листопада 2013 18:47