Прокурор подав клопотання про судовий виклик трьох ключових свідків у «справі Білика»

Прокурор подав клопотання про судовий виклик трьох ключових свідків у «справі Білика»

25.02.2020, 10:58

 Сьогодні в Першотравневому районному суді м. Чернівці мало відбутись чергове засідання у справі підкупу виборців депутатом Чернівецької міської ради від партії «Рідне місто» Ростиславом Біликом, проте на засідання не з’явилися свідки.

До суду прибула як сторона захисту так і сторона обвинувачення, однак вкотре не прибули заявлені стороною обвинувачення у даній справі свідки, які не повідомили причини неявки. У судовому засіданні прокурор повідомив, що стороною обвинувачення здійснено заходи щодо забезпечення явки свідків, зокрема трьох ключових свідків, які понесли покарання за організацію підкупу виборців на місцевих виборах 2015 року, однак не зважаючи на вказані заходи, такі свідки не прибули в судове засідання. У зв’язку з цим прокурор подав суду письмове клопотання про сприяння стороні обвинувачення щодо забезпечення явки заявлених свідків шляхом їх судового виклику.

Відповідно, суд на місці ухвалив: задовольнити клопотання сторони обвинувачення, оголосити у справі перерву для надання можливості забезпечити явку свідків в судове засідання.

Наступне судове засідання у цій справі призначене на 5-те березня.

 За коментарями звертайтеся:

Тарас Прокоп, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Чернівецькій області

1