Прокуратуру Чернівецької області проінформували про отруєння дітей в чернівецькому дитсадку

Прокуратуру Чернівецької області проінформували про отруєння дітей в чернівецькому дитсадку

30.07.2015, 15:55

За повідомленням головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, впродовж 25 – 28 липня поточного року до обласної дитячої клінічної лікарні зі скаргами про погіршення здоров’я (підвищення температури, нудота) звернулось троє дітей – вихованців ДНЗ № 38, батьки яких не пов’язували виникнення хвороби із відвідуванням закладу. 29 липня до Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області надійшло 4 термінові повідомлення про госпіталізацію в обласну дитячу клінічну лікарню дітей, які відвідують ДНЗ № 38. Окрім цього одна дитина перебуває на амбулаторному лікуванні. Дата останнього відвідування закладу № 38 хворими дітьми - 24 липня.

Відповідно Головним управлінням Держсанепідслужби у Чернівецькій області негайно розпочато епідеміологічне обстеження та проведення профілактичних і протиепідемічних заходів в ДНЗ №38. 

В ході епідеміологічного обстеження відібрано добові проби, харчові продукти, питну воду на бактеріологічне, фізико-хімічне, вірусологічне дослідження. Працівників харчоблоку закладу охоплено бактеріологічним обстеженням на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи. Визначено коло контактних осіб та проводиться їх бактеріологічне обстеження. 

Проведення комплексу протиепідемічних та профілактичних заходів триває.

Про реєстрацію випадків гострих кишкових інфекцій в дитячому навчальному закладі №38, який знаходиться за адресою м. Чернівці, бульвар Героїв Сталінграду, 3, інформовано Прокуратуру Чернівецької області.

Ситуація перебуває під контролем обласної державної адміністрації та Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

1