Прокуратура взялася за бізнес регіонала Івана Семенюка

Прокуратура взялася за бізнес регіонала Івана Семенюка

19.07.2012, 17:01

На вимогу прокуратури Чернівецької області організовано перевірку фактів, викладених у зверненні жителів села Цурень Герцаївського району щодо правомірності проведення ПП "Роднічок" русло-регулюючих робіт на річці Прут.

На думку заявників, ці роботи призвели до зміни русла ріки, підмивання берегів і втрати значної частини земель сільськогосподарського призначення, а також руйнування будівель, що розташовані поруч.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області інформує, що до перевірки залучені всі відповідні контролюючі органи області - Державна екологічна інспекція, Дністровсько-Прутське басейнове управління, УМНС, Управління Держгірпромнагляду та Інспекція архітектурно-будівельного контролю. За наслідками перевірки буде прийняте законне рішення.

Як повідомляв раніше "Інтер", після паводків біля берегів Прута утворилися острівці піску і гравію. Щоб вони не змінили напрямок течії - їх вирішили прибрати, а русло річки поглибити. Після цього вода стала підмивати береги і спровокувала зсуви. На будинках мешканців Цурені утворилися тріщини. Місцеві жителі стверджують, що причиною є регулювання русла річки на протилежному березі.

Представники "Роднічка", який проводить регулювальні роботи, ствержують, що острівці потрібно забрати, бо берег розмиє ще сильніше. Люди ж, щоб не допустити ще більшого рунування, звернулися до Мінекології та Генпрокуратури.

Джерело: citi.cv.ua

Регіональні ЗМІ називали ім'я Івана Семенюка  серед можливих учасників виборчих перегонів. Зокрема по округу, який включає райони, де компактно проживає румуномовне населення. Його уже тривалий час готує під себе один із засновників Партії регіонів на Буковині, бізнесмен Іван Семенюк.

Проте, як повідомили ті таки ЗМІ, Дмитро Фірташ вирішив виставити на ньому власну кандидатуру. За інформацією джерел, на цей округ виставлятиметься кандидатура Геннадія Федоряка, генерального директора приватного акціонерного товариства "Чернівцігаз" - компанії, яка підконтрольна Дмитру Фірташу. Як пише "Час", з цією кандидатурою не погоджуються "первинні регіонали". Не проти поборотися за мандат тут і інший "регіонал" - нардеп Іван Попеску.

1