Прокуратура розслідує факти зловживання службових осіб Чернівецької ОДА під час останніх виборів

Прокуратура розслідує факти зловживання службових осіб Чернівецької ОДА під час останніх виборів

21.03.2014, 11:03

Чернівецька ОПОРА отримала відповідь від прокуратури Чернівецької області на своє звернення щодо можливих порушень виборчого законодавства та зловживання посадовими особами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування області своїм службовим становищем під час виборчого процесу 2012 року. У листі повідомляється, що за фактами, згаданими у зверненні, відкрито кримінальне провадження.

Як повідомила нам прес-секретар прокурора Чернівецької області Леся Федоренко, на сьогодні зареєстровано вже два кримінальні провадження. Одне з них розслідується безпосередньо прокуратурою Чернівецької області – за фактом зловживання службових осіб Чернівецької ОДА під час проведення виборів народних депутатів України в 2012 році (ч.1 ст.364 КК України).

Інше кримінальне провадження щодо зловживань під час виборів 2012 року в межах компетенції скеровано для розслідування в органи внутрішніх справ. Про це BukNews повідомила Надія Бабинська.

Згідно з Кримінальним кодексом України, зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, 25 лютого 2014 року Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА звернулось (http://oporacv.org/opora-vymahaje-vid-che-prokuratury-rozsliduvaty-fakty-porushennya-vyborchoho-zakonodavstva/) до прокуратури Чернівецької області з проханням провести перевірку більше 30 фактів порушення виборчого законодавства, які були зафіксовані спостерігачами ОПОРИ під час парламентських виборів 2012 року.

1