Прокуратура розпочала перевірку фактів отруєння дев'яти людей у Чернівцях

Прокуратура розпочала перевірку фактів отруєння дев'яти людей у Чернівцях

30.10.2013, 22:28

До прокуратури м. Чернівців надійшло повідомлення, що до інфекційного відділення обласної клінічної лікарні госпіталізовано 9 осіб.

При епідеміологічному розслідуванні встановлено, що хворі вживали страви «кури-гриль», виготовлені у кафетерії при одному з продовольчих магазинів міста. За результатами перевірки санітарно-епідеміологічною службою власника закладу громадського харчування притягнуто до адміністративної відповідальності.

Як повідомив BukNews прес-секретар прокурора м.Чернівців Роман Маренін, прокурором м. Чернівців негайно винесено постанову про проведення перевірки у Чернівецькому міському управлінні Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області та на підприємстві, яке здійснювало виготовлення й реалізацію вказаної продукції. 

Триває проведення комплексу протиепідемічних заходів.

Про результати перевірки громадськість буде повідомлено згодом.

Впродовж двох днів, з 27 по 29 жовтня, в обласну клінічну лікарню звернулось 9 людей зі скаргами на підвищення температури тіла до 38-39 градусів, нудоту, блювоту. Хворі були госпіталізовані в інфекційне відділення обласної клінічної лікарні Чернівців. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Працівники відділу епідеміологічного нагляду Чернівецького міського управління розпочали епідеміологічне розслідування та провели профілактичні і протиепідемічні заходи. Було встановлено, що госпіталізовані особи вживали страви "кури-гриль", які виготовлені у кафетерії при продовольчому магазині з кулінарним цехом на вул. Лук’яна Кобилиці.

За результатами перевірки власника закладу громадського харчування притягнуто до адміністративної відповідальності, винесено припис про усунення причин і умов, через які сталися порушення санітарного законодавства.

У цьому закладі припинена реалізація курей-гриль та триває комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів, йдеться у повідомленні

1