Прокуратура перевіряє обставини організації акції непокори серед ув’язнених у Чернівецькому СІЗО

Прокуратура перевіряє обставини організації акції непокори серед ув’язнених у Чернівецькому СІЗО

27.04.2020, 15:29

Прокуратура Чернівецької області відреагувала на протести серед ув’язнених в Чернівецькому слідчому ізоляторі, які розпочалися в ніч з 24 на 25 квітня 2020 року через поміщення в установу взятого під варту з позитивним тестом на COVID-19. Прокурори розпочали перевірку щодо обставин та причин виникнення протестів, законності застосування сили персоналом, а також повноти реагування адміністрації СІЗО на надзвичайну ситуацію.

Нагадаємо, 25 квітня 2020 року у трьох камерах ув’язнені чинили перешкоди та опір персоналу під час спроби потрапити до приміщень для проведення перевірки. До семи ув’язнених було застосовано фізичну силу, до одного – ще й кайданки. У результаті акцій непокори троє ув’язнених вчинили самоушкодження - порізи передпліччя. Одного з них доставлено до лікувального закладу МОЗ України та після надання медичної допомоги повернуто до установи. Стан оперативної обстановки стабілізувався та перебуває під контролем адміністрації установи.

Наразі ув’язнений, у якого експрес-тестом підтверджений COVID-19, ізольований в окремій камері-ізоляторі медичної частини. У нього відібрано біологічний матеріал на проведення дослідження за методом полімеразної ланцюгової реакції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова прокоментувала непокору, барикадування та порізані вени у Чернівецькому СІЗО. ФОТО 18+

1