Прокуратура оскаржила виправдальний вирок суду  чиновниці, яку 'на гарячому' затримали за хабар

Прокуратура оскаржила виправдальний вирок суду чиновниці, яку "на гарячому" затримали за хабар

04.07.2019, 21:51

Чернівецька місцева прокуратура в суді апеляційної інстанції оскаржила виправдувальний вирок про одержання неправомірної вигоди

19 вересня 2018 року за процесуального керівництва Чернівецької місцевої прокуратури слідчими ГУНП в Чернівецькій області спільно з оперативним підрозділом Управління СБ України в Чернівецькій області в рамках контролю за вчиненням злочину у кримінальному провадженні про вимагання неправомірної вигоди затримано начальника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернівецькій області за підозрою в одержані неправомірної вигоди в сумі 2400 доларів США за не включення суб’єкта господарювання до плану перевірки на 2019 рік з питань додержання ліцензійних умов провадження господарської діяльності. 

В ході проведення санкціонованого обшуку в службовому кабінеті посадовця в робочій шафі виявлено і вилучено предмет неправомірної вигоди – грошові кошти в сумі 2400 доларів США. На місцезнаходження коштів вказав сам посадовець під час проведення процесуальних дій. Під час документування даного злочину був проведений комплекс негласних слідчих дій з дозволу суду оперативним підрозділом СБ України з додержанням законодавства. 

Як встановлено під час слідства, Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернівецькій області, в особі начальника, до 01 жовтня року, що передує плановому, надає пропозиції Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками щодо включення суб’єктів господарювання до плану перевірок на 2019 рік. 

За результатами досудового розслідування до  Першотравневого районного суду м. Чернівці скерований обвинувальний акт за обвинуваченням начальника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернівецькій області у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 3 ст. 368 КК України.

За результатами судового розгляду, 24.06.2019 Першотравневий районний суд м. Чернівці виправдав обвинувачену у зв’язку з відсутністю в її діях складу кримінального правопорушення.

Прокуратура категорично не погодилась з рішенням суду першої інстанції в частині виправдання, у зв’язку з чим на вказаний вирок внесено апеляційну скаргу. 

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

 

1