Прокуратура оперативно опротестувала рішення районної ради щодо мови та імпічмента Президента

Прокуратура оперативно опротестувала рішення районної ради щодо мови та імпічмента Президента

09.11.2012, 15:40

Прокуратура Шевченківського району м.Чернівців 07.11.2012 р. опротестувала рішення сесії Шевченківської районної ради від 06.11.2012 р. «Про ситуацію, яка виникла після підписання Президентом України Януковичем В.Ф. Закону України «Про засади державної мовної політики».

Як повідомили BukNEWS у прес-службі прокуратури Чернівецької області, Відповідно до чинного законодавства районна рада здійснює повноваження виключно щодо питань про затвердження районного бюджету, фінансування із загального та спеціального його фондів, благоустрою, утворення цільових фондів, утримання житлового фонду та інші питання, віднесені до благоустрою Шевченківського району. Більше того, рішенням від 26.03.2002 р. Конституційний Суд України визначив, що органи місцевого самоврядування мають право вирішувати питання місцевого значення, пов’язані передусім з життєдіяльністю територіальних громад.

Тому, при прийнятті зазначеного рішення Шевченківська районна рада, всупереч законодавству, вийшла за межі своїх повноважень. Протест прокурора зупиняє дію опротестованого рішення і підлягає обов’язковому розгляду в десятиденний строк після його надходження.

1