'Прогулятися' онлайн: на Буковині оцифрували два нацпарки

"Прогулятися" онлайн: на Буковині оцифрували два нацпарки

20.01.2021, 10:52

Відтепер кожен у будь-який час може здійснити надзвичайну віртуальну подорож екологічними стежками, річковими маршрутами, відвідати скелі Довбуша або Мертве озеро.

В Україні 10 національних природних парків запрацювали в онлайн-форматі. Тепер прогулятися можна скелями Довбуша, потрапити на Мертве озеро або до джерела Бук. Про це повідомляє прес-служба Міністерства із захисту довкілля та природних ресурсів.

"У рамках спільного проекту Міністерство із захисту довкілля і "Google Україна" створили віртуальні туристичні маршрути і панорами ще для 10 національних природних парків України", - йдеться в повідомленні.

Відтепер кожен у будь-який час може здійснити надзвичайну віртуальну подорож екологічними стежками, річковими маршрутами, відвідати скелі Довбуша або Мертве озеро, джерело Бук або маєток Святого Миколая. 

Зазначено, що оцифровані парки створено з метою популяризації українських пейзажів за межами України. 

Тепер "погуляти" онлайн можна в таких національних природних парках, як "Вижницький", "Ужанський", "Гуцульщина", "Святі Бескиди", "Зачарований край", "Черемоський", "Верховинський", "Карпатський", "Дерманско-Острозький", "Кременецькі гори".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за 2020 рік на Закарпатті створили 7 нових арт-об'єктів для туристів.

1