Професор пропонує голові Чернівецької ОДА Фищуку скористатися інструментами попередника Михайла Папієва

Професор пропонує голові Чернівецької ОДА Фищуку скористатися інструментами попередника Михайла Папієва

01.07.2015, 19:00

Про кілька власних інструментів реагування на етно-політичні питання і виклики, які існують в Чернівецькій області під час «круглого столу» "Участь національних громад у Конституційній реформі в Україні. Румунська громада Буковини в процесі децентралізації та євроінтеграції"  нагадав професор Анатолій Круглашов.

«Перший інструмент – це рада з питань етно-політики, яка була створена губернатором в ретроспективі Михайлом Папієвим. За весь час свого існування вона лише раз забралася на засідання. І я на ній не був присутній. Я лише чув про це легендарне засідання, але ніколи його не бачив. Ця рада є інструментом, тому що її членами є всі голови національно-культурних товариств. Там є ключові експерти, там є чиновники, які за це відповідають. Проте з 2011 року ця рада збиралася лише раз. А за ці буремні роки, коли комунікація і діалог повинні бути постійно, вона не збиралася ні разу, її склад не оновлювався. Тому перше прохання – поки немає нового закону про місцеві адміністрації - відновіть  діяльність цієї ради з етно-політичних питань.

Другий інструмент – регіональна Програма підтримки національно-культурних товариств і діаспори. Ще 2011 року ми писали, говорили з депутатським корпусом, з виконавчої владою, змінити цю програму. По-перше, виокремити роботу з діаспорами, а, по-друге, вести роботу з національно-культурними товариствами і громадами.  

По-третє, потрібно не соромитися називати цю програму, як Програма  регіональної етно-політики, де чітко мають бути зазначені її цілі, тобто реалізація цілей української держави щодо конкретної області, її суб’єкти, її бенефіціари, і механізм її реалізації. В противному разі ми будемо збиратися і думати, хто кого в чому підозрює – в сепаратизмі, лобізмі». 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Професор Круглашов шанована в області і за її межами людина. Це науковець і до його порад варто прислуховуватись.   Папієв тут зовсім ні до чого. Не варто ототожнювати політику однієї партії  (регіонів) з наукою якою є політологія  тому що  це як правило закінчується новим Лисенком.

avatar

Володимир

01 липня 2015 17:53

Коли хоча б один губернатор розумів. Що це за циркуль і косинець. І що вони означають.....

avatar

учень

01 липня 2015 23:14