Продан зібрав депутатів на збори, про які не повідомляли жодним ЗМІ

Продан зібрав депутатів на збори, про які не повідомляли жодним ЗМІ

20.07.2018, 18:48

Міський голова Чернівців вважає, що провокацію з перекриттям дороги у центрі міста представниками "Нацкорпусу", організував секретар міської ради Василь Продан.

Про це Олексій Каспрук заявив сьогодні на брифінгу на вулиці Суворова. 

Він заявив, що протягом останнього часу в Чернівцях штучно "розхитується ситуація". Посадовець пов’язує ці події з наближенням чергової сесії Чернівецької міськради, на якій депутати мають намір відправити у відставку Каспрука.

"Що стосується сьогоднішнього перекриття дороги, тієї провокації, яку влаштував секретар міськради Продан, кілька днів поспіль ми чітко бачимо, що перед 26-м числом у місті розхитується ситуація. То депутати вимагали позачергову сесію по наявності хлору на водоканалу.... Не дивлячись на запевнення і розуміння, що в принципі на підприємстві цієї проблеми немає, а в Україні ця проблема вирішена, бо включився уряд, а "Дніпроазот" готується до запуску й пішло постачання румунського хлору. Ми надали всю інформацію, але я відмовився скликати позачергову сесію. Бо сесія - це втрачений день із життя керівництва, для працівників міськради, які мають займатися благоустроєм, а не сидіти й слухати депутатські балачки", - сказав міський голова.

Він нагадав, що наступного дня після висловлення депутатами своїх вимог, у міськраді була зібрана погоджувальна рада, на якій обранці придумали нові підстави для скликання позачергової сесії.

"...скасування підвищення вартості проїзду в тролейбусах та скасування якихось містобудівних умов, які не подобаються депутатам", - повідомив він.

Крім того, Каспрук нагадав, що сьогодні Продан зібрав депутатів на збори, про які не повідомляли жодним ЗМІ.

"Випадковим чином з’являються представники тих громадських організацій, політичних партій, які мають претензії до свободи виявлення представниками ЛГБТ-меншини своїх прав. І так само: починається вимагання нової сесії, починається перекриття руху", - сказав міський голова, додавши, що на момент блокування руху транспорту він перебував "у місті на об’єктах".

Посадовець вважає неприпустимим будь-які блокування руху транспорту, адже вони створюють проблеми для пересічних жителів. Також він висловився проти застосування будь-якого насильства.

Каспрук додав, що міськрада не може заборонити будь-які масові заходи.

"У нас громадські організації, активісти, які хочуть провести якийсь мітинг, виступ чи зібрання, повідомляють, ставлять до відома. Заборонити проведення якихось заходів можуть тільки за рішенням суду", - додав мер Чернівців.

"Аналізуючи збіг усіх цих обставин, я розумію, що в місті триває величезна розкачка, спроба заблокувати роботу органів місцевого самоврядування, департаментів, комунальних підприємств. Тому буду категорично з цим боротися", - підсумував Олексій Каспрук.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

А ссудний день таки прийде, п.каспрук, тому треба готувати "капці".

avatar

Юрій

20 липня 2018 19:19

Не  знаю  вины Продана,  не могу  его  осуждать.  А  вот организатора фестиваля, Кобевко П.Д. хотелось бы уведомить,  "что   занадто  -  то не   здраво"!  Пасивный  игрок  в  сексе 30  лет?,  мы  рады. Оставайся  им  еще 30.  Но  причем,  к  твоему  празднику,  жители города?  Меняешь  название  газеты  ЧАС  на  "Геи Буковины"? Меняй  и найтутся  жижияны, тимиши,..., что будут  читать.

avatar

НВ

20 липня 2018 20:44

Каспрук правий. Але Продан і К° так просто не здадуться. 

Я вже чекаю, коли нарешті в міській раді вирішать питання Рівненської, 10. Скільки років нам ще чекати на дозвільні документи, щоб почати вселятися, робити ремонти, облаштовувати свої, давно викуплені квартири? Ви, чиновники міської ради, депутати - ви спокійно спите у своїх домівках?  А ми - ні, бо орендоване житло - це не своя квартира. То скільки ще чекати, щоб ви нарешті поділили там владу, крісла, нажерлися одне одним і перейшли до вирішування справ у ваших і наших Чернівцях? Чи це вічно триватиме - ота ваша війна за мерське крісло, за доступ до корита з грошима? Чи вам непотрібні в казні міста гроші, котрі ми могли би вже два роки платити за комунальні послуги наших квартир? А поки що будинок стоїть порожній, тільки охоронцям йде зарплата. Пане Кобевко, не ті ви теми піднімаєте в своєму часописі. Колись був толковий журналіст, тепер геть зпсьотився.

avatar

Дмитро

21 липня 2018 22:10