Продан торік так само виписав чиновникам мерії майже п'ять мільйонів гривень матеріальної допомоги, як цьогоріч Каспрук

Продан торік так само виписав чиновникам мерії майже п'ять мільйонів гривень матеріальної допомоги, як цьогоріч Каспрук

28.05.2020, 19:42

Цього року матеріальну допомогу за розпорядженням міського голови отримали приблизно 500 працівників Чернівецької міської ради.

Про це мер Чернівців Олексій Каспрук повідомив сьогодні на засіданні виконавчого комітету, пише molbuk.ua.

За його словами, питання нарахування матеріальної допомоги є достатньо спекулятивним, але виділення цих грошей чиновникам є абсолютно законним.

"У працівників бюджетної сфери є можливість отримати матеріальну допомогу. Це – законна виплата. Це стосується вчителів, викладачів вузів, лікарів, чиновників державної служби, посадових осіб місцевого самоврядування. Це – законний дохід чиновника, який передбачений в міському бюджеті, за який голосують депутати міської ради", – зауважив міський голова Чернівців.

Він нагадав, що минулого року працівники міськради отримали матеріальну допомогу практично в такій же сумі, як цьогоріч. Каспрук зауважив, що тоді документ про нарахування цих грошей підписував секретар міськради Василь Продан, який після відставки мера виконував його обов’язки.

"Абсолютно така сама допомога, майже в такій же сумі – близько 5 мільйонів гривень – була виплачена працівникам міської ради у минулому році, за підписом і розпорядженням Василя Продана, який сьогодні цим дуже сильно обурюється", – сказав Олексій Каспрук.

Окрім того, мер зауважив, що серед представників виконавчого комітету є також такі особи, які отримали матеріальну допомогу в розмірі кількох десятків тисяч гривень.

"Серед тих чиновників, які отримали матеріальну допомогу, є і присутні за цим столом члени виконавчого комітету, які сьогодні дуже обурюються і дуже за людей переживають. І їх абсолютно не засмутило отримання матеріальної допомоги в сумі кількох десятків тисяч гривень", – сказав мер Чернівців.

 Джерело: molbuk.ua
1