Продан привітав євреїв з Пурімом

Продан привітав євреїв з Пурімом

21.03.2019, 18:18

Привітання секретаря Чернівецької міської ради з нагоди свята Пурім

Дорогі чернівчани! Шановна єврейська громадо!

Щиро вітаю вас зі світлим святом Пурім, святом, яке звеселяє людські серця і дарує душевну благодать кожному іудею! Нехай це прекрасне свято подарує всім світло надії і посмішки, вогник натхнення і чудового настрою, нехай завжди поруч будуть надійні друзі та люблячі близькі, а життя йде рівною і щасливою дорогою.

Бажаю вам міцного здоров’я, успіхів у справах, достатку, злагоди, радості, любові, миру та добра, Господнього спасіння і благословення. Дякую вам за любов до наших Чернівців! Дякую всім, хто своїми здобутками, успіхами примножує славу нашого рідного міста! Хай Пурім буде для вас завжди щасливим!

Хаґ Пурім самеах! Лехаїм!

ДОВІДКОВО: 

У палаці "Академічний"відбулося єврейське свято, установлене на згадку порятунку перських євреїв від винищування їх Аманом, улюбленцем перського царя Ахашвероша - Пурім, на яке зібралась громада Чернівців.

Відомо, що у це свято прийнято читати сувій Естер (біблійна книга), у якому оповідається про ці події, усіляко веселитися.

Діти ставлять театральну виставу — Пуримшпіль.

Пурім святкують 14 числа місяця адара за єврейським календарем. Ця дата припадає у різні роки на дні між 20 лютого і 25 березня.

1