Продан поспішає вирішувати свої 'шкурняки' перед достроковими виборами:  Чернівецька міськрада надала дозвіл на викуп землі у центрі міста депутатові «Рідного міста»

Продан поспішає вирішувати свої "шкурняки" перед достроковими виборами: Чернівецька міськрада надала дозвіл на викуп землі у центрі міста депутатові «Рідного міста»

05.09.2017, 18:03

Чернівецька міська рада погодилась надати дозвіл на викуп земельної ділянки на вулиці Університетській депутатові фракції "Рідне місто" Василю Продану.

За відповідне рішення проголосували більшість депутатів.

Перед розглядом цього питання міський голова Олексій Каспрук зачитав заяву Василя Продана про наявність конфлікту інтересів, у зв’язку з чим депутат не братиме участі у голосуванні за це питання.

Представник земельного департаменту зачитав висновок комісії, в якому йшлося про те, щоби відмовити Василю Продану у продажу земельної ділянки на Університетській, проте депутати фракції "Рідне місто" наполягли на тому, щоби Продану таки надали дозвіл на викуп цього приміщення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Продан скуповує місто: днями було викуплено приміщення за адресою вулиця Університетська, 20

Міський голова розкритикував депутатів за ухвалення цього рішення, назвавши це питання "чистою корупцією" і "шкурняком".

"Не треба тут розказувати про конкурси, посади, малозабезпечених... Це все ширма для того, щоб робити все, що ви робите - грабуєте місто, користуючись своїми депутатськими повноваженнями", - сказав Каспрук.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук з обуренням відреагував на прийняття рішення Чернівецької міськради щодо надання дозволу депутатові міськради від фракції "Рідне місто" Василю Продану на викуп земельної ділянки на вулиці Університетській, 20.

Зокрема, під час розгляду цього питання мер звинуватив голів фракцій у тому, що вони сприяють у прийнятті "шкурного" і "корупційного" питання, пише molbuk.ua

Спочатку керівник фракції "Батьківщина" у міськраді Олександр Пуршага звернувся до мера із проханням обговорювати схожі питання, які стосуються викупу земельних ділянок, не на сесіях, а на погоджувальних радах.

На цю репліку Каспрук відреагував емоційно, заявивши, що такі обговорення мають відбуватися публічно і прозоро.

"Вельмишановні керівники демократичних фракцій, які стояли на Майдані, щоб у нас було прозоре суспільство. Я не хочу питання мільйонних викупів землі у центрі міста обговорювати на погоджувальних радах тихо. Я хочу обговорювати це тут, у прямому ефірі, при журналістах, при громаді. І всі мають знати, хто що викупив", - сказав Каспрук.

Він додав, що при жодному з його попередників не ухвалювалися схожі рішення, коли міськрада дозволяла викуповувати земельні ділянки в історичному центрі Чернівців.

"І всі мають знати, що в центральній частині міста ні при Федоруку, ні при Михайлішині, ні при Кушнірику, ні при Каспруку ніхто нічого не викупив. 

Викуповується перша земельна ділянка, яка належить особисто Продану Василю Сафроновичу - неформальному керівнику більшості у міській раді", - сказав міський голова.

Також Каспрук закликав голів фракцій публічно озвучити свої позиції щодо даного голосування.

"І я хотів би дуже, щоби кожна політична сила, яка проголосувала за продаж міської землі у центрі міста публічно озвучила свою позицію. Говоріть ви, а не Бешлей. Чому ви прийняли таке рішення? Чому ви прийняли продаж землі, відкривши ящик пандори. Розпочавши дерибан землі у центрі міста", - сказав міський голова.

"Люди мають давати оцінку всім - за мої дії і позицію, вам за ваші дії і позицію, але мені дуже не подобається, що представники політичних сил, які ходять на ефіри, розказують, що тут "бєспрєдєл" твориться у мера, зараз тихенько мовчать, коли йде мова про продаж земельної ділянки на вулиці Університетській", - заявив міський голова.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що скористається своїм правом на вето стосовно питання надання дозволу на викуп земельної ділянки на вулиці Університетській депутатові Василю Продану.

Про це Каспрук заявив на сесії під час суперечки з депутатом. 

"Василь Сафронович, у вас сьогодні хороший день. Вперше за 15 років хапанути в центрі міста земельну ділянку у власність. Я накладу (вето), навіть не сумнівайтесь. А потім ще й в суд подам. І ми про це ще будемо говорити, шановні колеги. Бо є межа і речі, через які не можна переступати", - сказав Каспрук.

Як відомо, у приміщенні на вулиці Університетській, 20 знаходиться редакція телеканалу "Чернівецький промінь", до якого є дотичним депутат "Рідного міста" Василь Продан.

Джерело:  molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

першим кроком на шляху до такого рішення було рішення про ліквідацію відділу охорони культурної спадщини, тож не робіть вигляд, що так занепокоєні збереженням історичної частини міста !!!!....??????....!!!!! 

avatar

каспрук

06 вересня 2017 11:49

юрчику а де підтанцюючи Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження. та ін . ? Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження. 

avatar

леха

06 вересня 2017 11:54