Продан не знає чому депутати від 'Самопомочі' складають мандати

Продан не знає чому депутати від "Самопомочі" складають мандати

29.03.2017, 02:17

 Більшість фракцій Чернівецької міськради скептично ставляться до питання складання повноважень чотирьох депутатів фракції "Самопоміч", або ще не визначились зі своєю офіційною позицією з цього питання, яке заплановане до розгляду на черговій сесії міськради 30 березня.

 Такі висновки можна зробити із заяв керівників фракцій Чернівецької міськради, які вони сьогодні висловили у коментарях. 

 Зокрема, депутати заявили, що вони або не підтримуватимуть складання повноважень депутатів "Самопомочі", або ще не визначились із позиціями фракцій.

 Василь Максимюк, керівник фракції "БПП "Солідарність"

 Засідання фракції із сесійних питань ми проведемо завтра, отже остаточного рішення фракції щодо цього питання немає. Але я особисто не бачу підстав голосувати за припинення повноважень тих чотирьох депутатів. Кожен голосує за будь-які питання так, як він вважає за потрібне. І, наскільки мені відомо, внутрішньо-партійна вимога "Самопомочі" була такою, щоб усі депутати цієї фракції складали повноваження. Але я не вважаю, що це є вимогою громади. Тим паче, в Україні уже є випадки, коли на вимогу громади відкликають депутатів, бо громада незадоволена їхньою діяльністю. А в даному випадку, гадаю, це внутрішньо-партійні кулуарні конфлікти. І я не бачу підстав для того, щоб припиняти повноваження цих депутатів.

 Василь Продан, керівник фракції "Рідне місто"

 На фракції обговорень ще не було. Але позиція приблизно така: є депутати, ми їх заслухаємо, чи є підстави для того, щоб вони складали свої повноваження. Якщо дійсно є підстави припинити їхні повноваження, то ми, звичайно, проголосуємо. Якщо люди не хочуть, не можуть... Може щось сталося в партії, що вони не бачать себе так... То звичайно підтримаємо. Але наша фракція збереться на засідання у середу ввечері по всіх сесійних питаннях, у тому числі й по цьому. І будемо приймати по них рішення. І я думаю, що остаточне рішення буде на сесії, і воно залежатиме від того, чому вони це роблять. Бо мотивувальної частини я не знаю і не бачив. Може вони взагалі не хочуть бути депутатами...

 Михайло Яринич, керівник фракції "Народний контроль"

 Наша фракція ще не обговорювала цього питання. У нас у фракції 5 людей. Якщо троє вирішують, що щось потрібно підтримувати, то всі інші також підтримають це. Щоб ви розуміли, у нас всі питання підтримуються одноголосно: або всі п’ятеро "за", або "проти", або "утрималися". Тому що ми монолітна команда. Тому наразі не можу вам це коментувати.

 Андрій Ілюк, керівник фракції "Свобода"

 Ми питання порядку денного поки що не розглядали на засіданні фракції, але обов’язково будемо розглядати ці питання. Тому зараз важко дати відповідь на це запитання. Я не можу висловлювати свою особисту думку, бо всі наші голосування є одностайними і, відповідно, потрібно вже озвучувати офіційну позицію фракції.

 Читайте також:  «Ти - людина «Рідного міста»: у соцмережі раптово посперечались депутатки «Самопомочі» з Чернівців

Депутат міськради від "Самопомочі" заперечив, що продався Продану, як худоба

Окремі депутати від "Самопомочі" руйнували політичну структуру і баланси управління в Чернівцях, - джерело

У "Самопомочі" визнали, що деякі їхні депутати служать не Буковині та Чернівцям, а обслуговують комерційні олігархічні групи

Упродовж дня кореспондент molbuk.ua намагався також отримати коментар з цього приводу у керівника фракції "Батьківщина" Олександра Пуршаги, однак у зв’язку з його участю на засіданні депутатської комісії він не надав нам відповіді.

Нагадаємо, питання складання повноважень чотирьох депутатів фракції "Самопоміч" Чернівецької міськради (Андрія Брязкала, Аліни Олевич, Богдана Ковалюка та Віталія Гавриша) заплановані до розгляду на черговій сесії, яка відбудеться 30 березня.

Раніше керівництво партії "Самопоміч" рекомендувало усім шістьом депутатам від партії у Чернівецькій міській раді скласти повноваження.

Джерело:  molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Зате Бурбак добре знає навіщо йому це потрібно! Щоб до своїх "козачків" Ставчанського і Матвієнка приєднати ще декілька 'штиків" для вирішення шкурних питань з Гравітоном і Добробутом!))))))

avatar

Людмила Дудченко

28 березня 2017 23:54