Продан міг скасувати 'Маланка-фест' у Чернівцях через аналогічний фестиваль у Синькові, який проводить Фірташ, - джерело

Продан міг скасувати "Маланка-фест" у Чернівцях через аналогічний фестиваль у Синькові, який проводить Фірташ, - джерело

11.01.2019, 13:31

Усунутий з посади мера Чернівців Олексій Каспрук розкритикував чинну міську владу через скасування цьогорічного фестивалю "Маланка-фест", та пояснив, чому такі заходи необхідні для розвитку туристичного потенціалу міста.

Про це Каспрук заявив у четвер ввечері в ефірі телеканалу "Чернівці", пише molbuk.ua

Він сказав, що чернівчани по-різному ставляться до проведення фестивалю "Маланка-фест", однак "якщо ми говоримо, що ми є туристичним містом, то такі заходи нам потрібні".

"Для того, щоб у Чернівці приїжджали туристи, тут має щось відбуватися. Тобто, туристи не будуть їздити кожного року й дивитися на нашу резиденцію ЧНУ чи на вулицю Ольги Кобилянської. Їм вже не цікаво це. Має бути подієвий туризм – фестивалі, спортивні заходи, ярмарки", - повідомив Каспрук.

Він провів аналогії з містами Львів та Мюнхен, в яких мешканці часто висловлюють обурення через "засилля" туристів.

"Це створює незручності. Повірте, у центрі міста Львова вже майже не залишилося житлових квартир. Повірте, неможливо жити в туристичному місті й вимагати тиші й спокою, і щоб після 20.00 ти міг відкрити вікна на вулиці, і щоб тобі там ніхто не шумів. До прикладу, в Мюнхені, де знаходиться один із найбільших аеропортів світу, частина мешканців не задоволена, що він там знаходиться. Октобер-фест також не приносить зручностей місцевим мешканцям", - сказав Каспрук, додавши, що "Львів від туризму наразі заробляє стільки грошей, скільки Чернівцям не приносить жодна галузь".

Каспрук повідомив, що йому не відомо, чому цього року був скасований фестиваль "Маланка-фест". Він висловив припущення, що це може бути пов’язано із ймовірним проведенням аналогічного фестивалю в Синькові Тернопільської області – рідному селі олігарха Дмитра Фірташа.

"Чому його відмінили? Чому команда Продана його не хоче? Не знаю. Не хочу якихось аналогій проводити. Не знаю, чи буде цього року фестиваль у Синькові, який Фірташ проводить. Минулого року був цей фестиваль. Можливо, для того, щоб якісно провести фестиваль у Синькові, відмінили тут? Але гадаю, що це неправильно", - додав Каспрук.

Усунутий мер додав, що у зв’язку зі скасуванням фестивалю в готелях Чернівців туристи скасовують бронювання номерів.

"Спілкувався з туристичними компаніями, готелями... Багато людей, які планували приїхати до Чернівців на Маланка-фест, скасовують свої візити, відміняють бронювання. А отже, не заробимо грошей", - додав Каспрук, висловивши сподівання, що колективи маланкарів все одно приїдуть до Чернівців маланкувати.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Що не кажіть, а каспрука таки недолугий і малорозвитнений... А може , пане відсотронений, треба організувати відповідну площадку для подібного фестивалю, а не "бродити" історичним центром Юнеско? А може треба берегти чистоту і порядок в буферній зоні Чернівців? А може треба навчитись спочатку відрізняти п'яні оргії невихованих молодиків від істинно народних фестивалів Переберії і Маланки. Та й проводити ці фестивалі мають не "аматори", а фахові люди, люди мистецва і високої культури

avatar

Юрій

11 січня 2019 17:15