Продан хоче нацькувати Соболя на Каспрука

Продан хоче нацькувати Соболя на Каспрука

04.05.2017, 16:57

Чернівецька міськрада ухвалила протокольне рішення щодо звернення до прокуратури з приводу перешкоджання міським головою Олексієм Каспруком діяльності депутатів.

Відповідне рішення сьогодні прийняла міськрада з другої спроби 23-ма голосами депутатів. 

Відповідну пропозицію на сесії озвучив депутат "Рідного міста" Василь Продан.

"Давайте проголосуємо протокольним рішенням щодо звернення міськради до прокуратури про відкриття кримінальної справи на міського голову за перешкоджання роботі депутатів. І тоді вже прокуратура прийме рішення - хто приймає незаконні рішення - міський голова чи депутатський корпус. Якщо ми зайшли в такий тупик, давайте звернемося до прокуратури про відкриття кримінальної справи за перешкоджання депутатській діяльності", - сказав Продан.

На думку депутата "прийняте прокуратурою рішення буде автоматично означати припинення повноважень міського голови". 

"Таким чином ми чітко зможемо вирішити спір - хто правий, депутатський корпус чи міський голова", - додав Продан.

На це Каспрук відреагував реплікою:

"Шановні колеги, шановна громада. Мені дуже прикро, що депутати міськради не знають і не читали закон України "Про місцеве самоврядування" як основний закон, по якому має жити і працювати наша громада і наші Чернівці. Якби вони це зробили, вони би знали, що місцеве самоврядування - це не тільки депутатський корпус, а в тому числі і міський голова, за якого так само голосували чернівчани. І не 400 чи 500 людей, а більше 30 тисяч. І дію я в межах чинного законодавства. І розумію ваші намагання перекрутити ситуацію з подоланням вето, бо, як-то кажуть, "лоханулися". Тому що це не може бути підставою для припинення і призначення дострокових виборів міської ради у зв’язку з бездіяльністю".

Під час першої спроби голосування пропозицію Продана підтримало 20 обранців, рішення не прийнято. Зокрема, "за" проголосували: 4 обранці "Батьківщини", 9 депутатів "Рідного міста", 3 депутати "Самопомочі" і 4 представники "Свободи".

Чернівецька міськрада просить прокуратуру відкрити кримінальну справу щодо Каспрука

Пізніше депутати повернулися до розгляду цієї пропозиції Продана.

"Суть пропозиції наступна: ми звертаємось до прокуратури для того, щоб вона перевірила, чи є дії міського голови перешкоджанням депутатській діяльності. У нас немає іншого шляху. У нас немає іншого шляху як звернутись до прокуратури з проханням відкрити кримінальну справу по ст.351 ч.1. Якщо міський голова впевнений, що він робить усе законно, то йому нема за що переживати, так само, як і тим, хто не підтримав це рішення. Якщо все законно, то прокуратура це побачить", - заявив депутат.

Його пропозицію підтримали 23 депутати, рішення прийнято. Це, зокрема, 4 депутати "Батьківщини", 5 обранців "Народного контролю", 7 депутатів "Рідного міста", 3 обранці "Самопомочі" і 4 депутати "Свободи".

Джерело: molbuk.ua

Чернівецька міськрада просить прокуратуру відкрити кримінальну справу щодо Каспрука
1