Продан і більшість міської ради влаштували Осачуку першу політичну кризу

Продан і більшість міської ради влаштували Осачуку першу політичну кризу

17.12.2019, 15:19

Депутати  не голосують за приєднання Чорнівки. 

Чимало депутатів проігнорували голосування про приєднання Чорнівки до Чернівців.

"Ви відмовилися включати питання об'єднання з територіальними громадами... Це ваше право. Ви та ті, хто відсутній, але дивиться сесію з сусідніх кафе чи деінде, копаєте собі політичну могилу. Не можна так з чернівчанами. Сьогодні тут мало бути 42 депутати. Гаразд, двох чи трьох може не бути через поважні причини. Де решта? Я повернувся з Києва, хоча офіційно ще у відрядженні. Ви хочете розглядати лише земельні питання", - заявив мер.

Після цього він звернувся до секретаря міської ради. "Василь Сафронович, даю вам пачку земельних питань. Розглядайте їх на сесії, а я завтра вийду офіційно на роботу і заветую ті, з якими не погоджуся. Бо ви знищуєте місто".

Після цих слів він покинув сесійну залу, а жителі Чорнівки почали скандувати "Ганьба!". 

Водночас понад 50 жителів Чорнівки перекрили дорогу, яка веде до Чорнівського сміттєзвалища. Активісти не пропустили перший сміттєвоз з Чернівців. Він повернувся в місто, повідомляє UA: Буковина.

Учасник акції Юрій Боднарь каже, не пропускають вантажівки та автівки зі сміттям. Стоятимуть, поки Чернівецька міська рада не розгляне питання про приєднання Чорнівки до міста.

Вранці приблизно 100 жителів прийшли на сесію міської ради з вимогою, щоб їхнє село приєднали до Чернівців. Чорнівку та Топорівці мали би приєднати до міста відповідно до перспективного плану області, однак понад 10 разів депутати міської ради не підтримали створення Чернівецької ОТГ в такому вигляді. Притання про приєднання Чорнівки до Чернівців не внесли в порядок денний сесії. Депутати тричі не підтримали цю пропозицію.

Водночас у Чернівецькій ОДА Чорнівці пропонують приєнатись до Колінківців. Адже три громади, які мали об’єднатися з Колінківцями, вирішили приєднатися до Клішковецької ОТГ. Ці зміни відправили на погодження в Кабмін. Про це у коментарі казав директор департаменту регіонального розвитку ОДА Віктор Подорожний.

Нагадаємо, близько сотні мешканців села Чорнівка прийшли під будівлю Чернівецької ОДА. Люди протестували проти внесених змін у перспективний план, де їхнє село відрізали від Чернівців та приєднали до Колінківців і Топорівців.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1