Продаж сільськогосподарської землі є злочином проти національної безпеки, а уряд має відзвітувати за свої «надбання» і піти у відставку

Продаж сільськогосподарської землі є злочином проти національної безпеки, а уряд має відзвітувати за свої «надбання» і піти у відставку

15.05.2017, 16:37

«Батьківщина» ініціювала Всенародний референдум і збере необхідну кількість підписів за продовження мораторію на заборону продажу сільськогосподарської землі. В тому числі і для того, щоб продемонструвати президенту, і нагадати, що він живе в парламентсько-президентській країні.

Про це повідомив Сергій Власенко, народний депутат від партії «Батьківщина» на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та комітетів парламенту.

Збір підписів відбудеться попри всі намагання влади ігнорувати волевиявлення народу. Сергій Власенко нагадав, що згідно з соціологічними дослідженнями, від 85 до 90% громадян України проти продажу землі. Він також відзначив, ще не зважаючи на те, що рішенням одного судді за вказівкою Адміністрації Президента ініціатива партії «Батьківщина» про проведення референдуму поки призупинилась, ця заборона не зможе тривати довго.

Також, Сергій Власенко, наголосив на тому, що фракція «Батьківщина» вимагає звіту уряду та наполягає на його відставці.

Народний депутат від партії «Батьківщина» підкреслив, що уряд постійно бере на себе зобов'язання по скороченню соціальних видатків та погіршенню умов існування українців і намагається перекласти ці зобов'язання на парламент. Зокрема, як пояснив Сергій Власенко, це стосується таких болючих питань, як пенсійна реформа та Трудовий кодекс.

Парламентар прогнозує, що влада тягтиме до останнього моменту, а потім вкине в парламент антиукраїнський проект пенсійної реформи і шантажуватиме парламент черговим траншем МВФ.

Сергій Власенко також заявив, що фракція «Батьківщина» вимагає переголосування закону про ринок електроенергії,  який є корупційним, грабіжницьким та був ухвалений з грубим порушенням Регламенту Верховної Ради.

1