Начальник Глибоцького РЕМ Анатолій Лукаш: Проблеми енергопостачання завжди на часі

Начальник Глибоцького РЕМ Анатолій Лукаш: Проблеми енергопостачання завжди на часі

16.08.2016, 21:43

Коли раптом, з якоїсь поважної причини, в наших оселях вимикається світло — відчуваємо себе відірваними від світу. А як вдається забезпечувати надійне безперебійне електропостачання та реалізацію електроенергії абонентам розмовляємо з начальником Глибоцького РЕМ Анатолієм Лукашем.

Отож, Анатолію Степановичу, ви — людина, з якою жителям нашого району світліше. Розкажіть в якому стані сьогодні електромережі?

— У Глибоцькому районі на обслуговуванні 459,07 км ліній напругою 10 кВ, 977,06 км — напругою 0,4 кВ, 380 трансформаторних підстанцій. Незважаючи на те, що до 2013 року кошти на модернізацію виділялись у недостатній кількості, обладнання застаріле, мережі електропередач у задовільному стані. З 2013 р. керівництво нашої компанії ПАТ ЕК „Чернівціобленерго” приділяє значну увагу мережам району, виділяє суттєві кошти. Зокрема, відремонтували 153 трансформаторні підстанції, 138,58 км ліній напругою 0,4 кВ, 208,65 км — напругою 10 кВ, збудували 8 нових підстанцій.

Чи зафіксовані у районі випадки крадіжок електроенергії і як ви боретеся з цим негативним явищем?

— Оскільки на Глибоччині у 80% споживачів будинки не газифіковані, це призводить до великого споживання електроенергії, особливо у зимовий період. Відповідно, люди вдаються і до крадіжок, використовуючи новітні технології. Це призводить до збитків для компаній, погіршення якості електроенергії, проведення вечірніх і ранішніх рейдів, залучення спеціалістів з ПАТ ЕК „Чернівціобленерго” і, часом, поліції.

Однією з проблем є обрізка дерев. Зупиніться на цьому детальніше.

— Так, на сьогодні однією з проблем, від якої страждають не тільки енергетики, але й споживачі, є недоглянуті сади, присадибні ділянки і просто дерева, які ростуть в охоронних зонах ліній електропередач. Часто такі дерева спричиняють обриви проводів під час сильних дощів, гроз та вітрів. Обірваний провід лінії електропередач — це не тільки аварійне відключення або неякісна електроенергія, але і велика небезпека для життя людей. Тому хочу звернутися до усіх мешканців району, керівників підприємств та установ з проханням своєчасно здійснювати нагляд за насадженнями, ліквідовувати аварійні дерева. З метою дотримання правил безпеки, для проведення обрізки гілля дерев, що загрожують обриву проводів, споживачу необхідно звернутись в РЕМ і погодити час та дату відключення.

Як стоїть питання із забезпечення технікою?

— На сьогодні у нас достатньо техніки. Цього року отримали нову машину. Очікуємо до нового року отримати ще одну. Є також трактори, автовишка.

Що скажете про забезпечення кадрами?

— В даний час всі штатні одиниці зайняті відповідно штатного розпису. На всіх посадах працюють люди з відповідною освітою. Є працівники на маршрутах, у бригадах, на лініях і на місцях. Загалом по району 103 особи.

Анатолію Степановичу! Завершуючи розмову, повідомте нашим читачам про плани на цей рік.

— Плануємо відремонтувати 32 підстанції, побудувати ще 3, відремонтувати 35,17 км ліній напругою 0,4 кВ та 27,21 км — напругою 10 кВ.

Вдячний за розмову. Жителям селища зичу затишку і світла в оселях і душах.

Лариса Дущак.

Фото Григорія Безверхнього.  

1


КОМЕНТАРІ (4)

так чому в глибоцькому районі постійні відключення від електроенергії? І взагалі, чому постійні перепади потужності електронергії Лукаш?

avatar

споживач

18 серпня 2016 01:10

Чому так часто підвищуються тарифи на електроенергію?З 1 вересня знову слід чекати підвищення і з 1 березня 2017 р також?

avatar

Лариса

18 серпня 2016 12:30

Скажіть будьласка. До кого звернутися про пудлючення три фази. Кабель вже висиьь півроку на будинку, діти малі  бігають. На Чернівці звонила вам байдуже. Так я тоді прямо на Київ. Гроші то плати та немалі а підключити  то треба бігати. Шо за робота така у вас . Гроші брати а робити через рік. 

avatar

Олена

23 серпня 2017 20:28

Скажіть будьласка. До кого звернутися про пудлючення три фази. Кабель вже висиьь півроку на будинку, діти малі  бігають. На Чернівці звонила вам байдуже. Так я тоді прямо на Київ. Гроші то плати та немалі а підключити  то треба бігати. Шо за робота така у вас . Гроші брати а робити через рік. 

avatar

Олена

23 серпня 2017 20:28