Продан даремно каламутить воду: водоканал заперечує проблеми з хлором у Чернівцях

Продан даремно каламутить воду: водоканал заперечує проблеми з хлором у Чернівцях

17.07.2018, 15:12

Запасів хлору вистачає.

У КП "Чернівціводоканал" кореспонденту ІА АСС повідомили, що у підприємства є достатній запас хлору. І жодних незручностей із водопостачанням чернівчани не відчують. Через тендерні процедури нещодавно хлор закупили у компанії ТОВ "Хлортехвод". Дана компанія зареєстрована у місті Кременчук Полтавської області.

КП «Чернівціводоканал» повідомляє, що ситуація із забезпеченням підприємства рідким хлором та гіплохоридом натрію стабільна і загроз для зупинки виробничого процесу немає, пише прес-служба міської ради.

Станом на 17 липня без врахування хлору, вже задіяного у виробництві, підприємство має у залишку 5,5 тонн рідкого хлору та 3,5 тонни гіплохориду натрію. Це нормальний рівень поточних запасів реагентів, що дозволяє забезпечити технологічний процес із очистки та знезараження питної води впродовж 30-35 днів. Гіпохлорид натрію в ході збереження втрачає свої фізико-хімічні властивості, тому закупівля додаткових об’ємів, що перевищують необхідний поточний запас, є недоцільною. Постачальник рідкого хлору – ТОВ «Хлортехвод» надало гарантійного листа про те, що, не зважаючи на зупинку виробництва АТ «Дніпроазот», гарантує безперебійну та своєчасну поставку рідкого хлору високої якості своїм постійним партнерам, в т.ч. КП «Чернівціводоканал».

Окрім того, КП «Чернівціводоканал» після зупинки українського виробника для покращення оперативних запасів в рамках укладених договорів закупило 0,95 т рідкого хлору іноземного виробництва. Максимальний запас рідкого

хлору, який може зберігатися на комунальному підприємстві, визначається результатами ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки і не може бути
більшим.

«Підстав для занепокоєння у чернівчан наразі немає. Водоканал забезпечений реагентами та стабільно працює. Постачальники реагентів надали гарантійні листи, що своєчасно поставлятимуть реагенти у необхідних обсягах. Тому жодних підстав для скликання позачергової сесії міської ради та нагнітання ситуації не бачу. До того, ж різні питання водоканалу є в порядку денному як чергової сесії, та і Дня депутата, де кожен депутат може отримати необхідну інформацію, не відволікаючи зайвий раз фахівців підприємства від роботи. В черговий раз окремі депутати намагаються перетворити господарські питання у політичні ігрища. Прошу містян не реагувати на такі провокаційні речі»,- заявив міський голова Олексій Каспрук.

Водночас депутати міської ради звернулись до міського голови з проханням провести позачергову сесію через загрозу обмеження водопостачання, яка виникла у зв’язку з дефіцитом хлору в Україні.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив депутат Богдан Ковалюк. 

Він запропонував у середу, 18 липня о 10.00 провести позачергову сесію із питання забезпечення комунального підприємства "Чернівціводоканал" необхідними реагентами.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питну воду в Україні знезаражуватимуть румунським хлором

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що централізоване водопостачання в Україні під загрозою через припинення роботи хімічного заводу АТ "Дніпроазот". Віце-президент Асоціації водоканалів України Ольга Бабій розповідала, що питну воду в Україні знезаражуватимуть румунським хлором.

Джерело: http://acc.cv.ua/,  molbuk.ua

1