Про замінування вокзалу 17 жовтня в Чернівцях повідомляли з 'ДНР' (ОНОВЛЕНО)

Про замінування вокзалу 17 жовтня в Чернівцях повідомляли з "ДНР" (ОНОВЛЕНО)

23.10.2014, 18:54

Хибний виклик про те, що на залізничному вокзалі у Чернівцях бомба, 17 жовтня поступив з так званої "Донецької Народної Республіки".

Про це повідомив перший заступник начальника лінійного відділу міліції станції "Чернівці", майор міліції Іван Дякур.

- Встановлено, що минулого разу про замінування повідомила особа з "ДНР", - каже пан Дякур. - Дзвінок був з номера із кодом “097”. Деталі встановлюються. Додаткова інформація буде повідомлена пізніше.

Нагадаємо, у п’ятницю, 17 жовтня, невідомі повідомили про замінування залізничного вокзалу в Чернівцях.

Разом з тим, сьогодні анонім вдруге повідомив про замінування.

У Чернівцях перекрили рух транспорту та не пропускають пасажирів по вулиці Гагаріна, оскільки на залізничному вокзалі шукають бомбу.

- До чергової по вокзалу на службовий телефон о 13.35 поступив дзвінок. Подзвонила особа чоловічої статі, не назвалася. Цей чоловік спілкувався українською мовою і сказав, що на вокзалі бомба. Після цього він поставив трубку, - розповів перший заступник начальника лінійного відділу міліції станції "Чернівці", майор міліції Іван Дякур. - Зараз ми перевіряємо відомості. У зв’язку з цим припинився рух потягів, транспорту, ми евакуювали всіх парцівників залізничного вузла.

Замінування залізничного вокзалу в Чернівцях не підтвердилося. Експерти не знайшли на території вокзалу жодних вибухових пристрої чи речовин.

Про це повідомляє прес-служба УМВС в області.

Правоохоронці повідомляють про вжиття всіх необхідних заходів для встановлення особи, яка повідомила про наявність вибухівки на залізничному вокзалі.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ст. 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). За свої дії телефонний жартівник може опинитися за гратами на строк до 6 років.

Нагадаємо, раніше буковинська міліція попереджала: за жарти про замінування настає кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, це вже друге повідомлення від анонімів за останній тиждень про замінування вокзалу.

Джерело: molbuk.ua

1