Про що мовчить влада

Про що мовчить влада

17.01.2012, 00:47

Ні, не подумайте, що уся вертикаль влади завмерла водночас і не видає ні пари з вуст. Як кажуть у сонячній Одесі – не дочекаєтесь такого щастя. Мовчить вона зовсім з іншого приводу і так красномовно, що хочеться плескати стоячи. Щороку керівники міста, області, правоохоронних структур проводять підсумкові прес-конференції, на яких журналісти можуть задати будь-які запитання, інколи навіть незручні, та отримати чергову порцію обіцянок на новий рік. Донині така форма спілкування діяла. Інше питання, на скільки вона була ефективною, але це вже залежало від професійного рівня журналіста, його лояльності/нелояльності до влади, розміру гонорару та особистісних стосунків. Цього року уся владна вертикаль мовчить, немов води (чи чогось міцнішого) в рот набрала.

Ні голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, ні секретар міської ради Віталій Михайлішин, ні прокурор області Петро Коваль так і не викроїли часу для спілкування зі ЗМІ.

Без образ, звісно, не діти ж малі, розберемось. Дивує інше: на проведення підсумкової прес-конференції часу не вистачає, а ось виступати з різними заявами – завжди знаходиться час і натхнення..

То наше сонце ясне губернатор ні з того, ні з сього висловлює незадоволення щодо так званих “малих архітектурних форм” з передвиборчою агітацією, що почали з’являтись у центрі міста.

І справді питання рівня голови ОДА. Нібито не з будинку з левами кукловодили акцією “Спільними зусиллями чернівчан”, надсилали з комп’ютера адміністрації так звані листи у ЗМІ від громадського діяча Мойсова і нібито не їхні наметами псували вигляд старої частини міста, якою так опікується Михайло Папієв.

Він навіть спеціально проїхався вулицями міста. “Чесно кажучи, не личать ці, так звані, малі архітектурні форми Чернівцям, псують імідж столиці Буковини, не вписуються в архітектурний ансамбль старого міста, – сказав Михайло Папієв про агітаційні намети. Треба буде нагадати пану Папієву ці слова у розпал передвиборчої боротьби, коли наметів “Партії регіонів” з’являться сотні на вулицях області.

Часом радує своїм креативом секретар міської ради, цей варяг від влади Віталій Михайлішин. То зі Сполученими Штатами по телефону поспілкується, то перед патріархом ніц упаде, то чергову пісочницю відкриє. Занята людина крепко.

Але якщо наш губернатор людина старої формації, то Віталій Михайлішин ще досить молодий і повинен розуміти: за свої слова треба відповідати. Особливо в сучасній українській політиці, де хлопці з дитинства привчились відповідати за базар.

Він обіцяв, що до кінця 2011 року з Чернівців до Києва полетить літак. Полетів. Чартер. З Президентом. І все. Потім цю епохальну подію перенесли на кінець січня. Подивимось, куди і хто полетить.

Гаразд, це саме обіцяв і Михайло Папієв. Щоправда, тоді він оперував взагалі фантастичними термінами, обіцяючи рейс вже до середини грудня. Буває, бовкнув з пересердя, не подумавши, з ким не буває. Зопалу і не таке наобіцяєш.

Не будемо вводити в оману читачів і оперувати перекрученими фактами, але є й чимало здобутків. Відкрито другу гілку газогону, сміттєсортувальний завод, школи, садочки, лікарні, ФАПи. Усе це і справді є. Але це радше не здобутки влади, а їхні поточні обов’язки. Це те саме, що дружина щодня хвалитиметься чоловікові, що поприбирала в оселі і помила посуд, а той у свій актив зараховуватиме похід на роботу.

Крім дороги на Банчени, до візиту патріарха Кирила, решта автошляхів міста і області особливо не змінились. Багатостраждальна Воробкевича і та до кінця не зроблена. Не діє прутський водозабів, потрохи розвалюється кінотеатр Миколайчука, не спостерігається небачених інвестицій, заробітна плата одна з найнижчих в Україні. Перелік можна продовжувати до безкінечності.

Зрештою, чим довше мовчатиме влада, тим більше накопичуватиметься до неї запитань. А одними обіцянками і статистичними показниками нікого не вразиш.

Лесь Акулін

Джерело: visti.cv.ua



КОМЕНТАРІ (13)

Те, що ви називаєте "поточними обов"язками влади" ( а не здобутками), насправді - завершення  справ, розпочатих владою попередньою. Як у тому анекдоті про  парі  на кінних перегонах спершу жінок, а потім їхніх чоловіків. "Якби ви казали правдиве число й розмір, кінь, на якого ми ставили, прибіг би першим..."

avatar

Микола

16 січня 2012 22:04

Шановний Лесю! Ви так сі спереживали за підсумкову прес-конференцію губернатора, що я за вас сі бою! Віддохніть май трохи від цієї думки, аби вона не поруйнувала ваші мізки. А підсумкова прес-конференція губернатора буде вже найближчим часом. :)

avatar

Петро

17 січня 2012 09:56

Прошу прочитати рейтинг регіонів за підсумками діяльності агропромислового комлексу України на сайті Мінагрополітики. Там написано що наша область на 21 місці. Оце здобутки!

avatar

petro

17 січня 2012 10:51

Читаючи те, що оприлюднюється в І-неті і пресі, все частіше ловлю себе на думці, що багатьох моїх співвітчизників не варто було вчити письму. Знаючи букви, складаючи їх докупи в якісь слова і речення, вони чомусь вирішили, що стали письменниками чи журналістами. І що їхні "твори" заслуговують на увагу суспільства. Таким чином, інформаційний простір перетворився на словесне сміттєзвалище. Навіщо й Ви, пане Лесю (чи як там Вас звати насправді) і свого лайна додали? І так сморід - дихати нічим. Може, Вам варто більше читати, аніж писати?

avatar

Оксана М., ЧНУ

17 січня 2012 11:55

До речі, на відміну від попереднього спічу Акуліна, цей таки збалансований. Оксана М. з ЧНУ, ви стали жити краще чи веселіше? Є понти, а є послідовна діяльність на зміцнення добробуту краю. Акулін ввжає, що у нас більше понтів. Не без підстав. Хтось вважає по-іншому, то не думаю, що йому рота затикають.

avatar

Читач

17 січня 2012 12:38

Не хвилюйтесь, шановний, на наступному тижні буде прес-конференція губернатора, май спочиньте трохи від гризот

avatar

Читач

17 січня 2012 18:05

avatar

Andrew Nagaychuk

17 січня 2012 23:11

ой, читач (-ка), у вас ус отклєілся! відки у "пересічного буковинця" така обізнаність у діях губернатора? з іншого боку - хай вам премію випише, за те, що надурочно працюєте (робочий день уже 5 хвилин, як закінчився, а ви все за родіну переживаєте...)

avatar

гугл

18 січня 2012 00:05

Ну як ВОНА вміла працювати і звітувати всі тепер можуть відчути по газовій ціні - знижка 20% була тільки на 2009 рік, а далі - до 2019 - трава не рости!!!

avatar

оглядач

18 січня 2012 09:35

Пересічні буковинці знають, більше, ніж окремі дописувачі собі уявляють, а вуса, ніколи не носив, але хто знає...як життя складеться....))))

Яка різниця, хто коли звітує... для мене завжди були дивні звіти керівників у грудні, рік ще не закінчився, а вони навипередки біжать розказувати, що зроблено, а те, що "вона", вміла добре піаритися, то цього навіть зараз не забереш, тут її ніхто не переплюне

avatar

Читач

18 січня 2012 10:18

Агов, народ! Що за кіпіш. От я щойно прочитав на сайті ОДА дві програмні заяви Папайки. В преамбулі сказано, що то він прорік під час спілкування з регіональними журналістами. А ви кажете не було звіту чи прес-конфреенції. Читайте офіційну сторінку влади. Він вже давно все розказав. А якщо ви цтрнр не зауважили, то це ваші проблеми. Видто такі ви журналісти, що він  навіть не запросив вас на розмову.

avatar

читачу

18 січня 2012 10:22

Шановний, уважніше перечитайте його заяву, то було спілкування з регіональними ЗМІ, себто районками! Які і так плазують в силу свого фінансування перед владою. І нормальний журналіст не буде користуватись усілякими промовами з сайту, готуючи матеріали. Запитання журналістів повинні бути гострими, а не вилизувати владу з усієї сили

avatar

до читачу

18 січня 2012 18:01

носити вуса разом з розкішною груддю - непристойно.  Вуса треба голити...

avatar

Анюта

19 січня 2012 00:32