Про бідного чиновника замовили слово

Про бідного чиновника замовили слово

27.01.2012, 00:32

Як і годиться, замовляють його на найвищому рівні, законодавчо закріпляючи та конституційно гарантуючи.

Нічого не скажеш, порадував українців наш шанованіший Конституційний Суд, чортів їм зо кілька десятків у печінки. Що в перекладі означає: нехай гарують на законодавчій та конституційній ниві так само плідно і довго, аж до порушення проти них кримінальних справ за систематичні перекручування законів та маніпуляцію Конституцією в інтересах влади, а не народу.

Днями Конституційний Суд України (рука не піднімається писати з великої літери назву цього закритого акціонерного товариства) розтлумачив електоральній отарі, що сунути носа у життя державних службовців зась. Інакше накладуть такий штраф, що порушник цього закону вже напевно обов’язково накладе у штані від переляку.

Так, поширення конфіденційної інформації про особу карається штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів або виправними роботами до 2 років, або арештом на термін від 6 місяців, або позбавленням волі до 3 років. Якщо ж вищевказані дії були здійснені повторно, то журналіста можуть позбавити волі на термін до 5 років.

Якщо хтось гадає, що це стосується лише журналістів, то глибоко помиляється.

Пригадайте класику радянського кіно “Операція “и”, або нові пригоди Шуріка”. Пригадайте, як антипод очкаріка Шуріка, дебошир і п’яниця, якого талановито зіграв Олексій Смірнов, заявив: “Ты думаешь это мне дали 15 суток? Нет, это нам дали 15 суток!”.

Те саме відбулось і в Україні, де одним махом покарали не лише журналістів, але й увесь народ.

Відтепер дізнатись про статки чиновників та їхніх родин буде неможливо. Суд нам темним розтлумачив, що “Будь-які відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована, а саме: національність, освіта, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров’я, матеріальний стан, адреса, дата і місце народження, місце проживання та перебування тощо, дані про особисті майнові та немайнові відносини цієї особи з іншими особами, зокрема членами сім’ї, а також відомості про події та явища, що відбувалися або відбуваються у побутовому, інтимному, товариському, професійному, діловому та інших сферах життя особи, за винятком даних стосовно виконання повноважень особою, яка займає посаду, пов’язану зі здійсненням функцій держави або органу місцевого самоврядування. Така інформація про фізичну особу та членів її сім’ї є конфіденційною і може бути поширена тільки за їх згодою, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини”.

Для прикладу, проїхався кілька років тому Києвом на “Кадилаці” за мільйон гривень відомий місцевий чиновник, а спитати, звідки у нього таке авто – зась.

Чи ось живе собі у квартирі на вулиці Кобилянської не менш відомий міський можновладець, де житло вартує божевільні кошти, і тут про це нікому не розповіси.

Чи накупить собі чиновник нерухомості, оформить на дітей-матерів, а ти у приватне життя не втручайся, бо Суд не дозволив. І немає тут ніякої національної безпеки чи інтересів. Просто відкати цього року були непогані. Та й з хабарами пощастило. Нічого особистого, лише бізнес. Пробачте, державна служба.

Ось і виходить, що слуги народу найвищого ешелону, якими вони себе опозиціонують, убезпечили від стороннього ока, мовляв жодної корупції, а усі статки непосильно зароблені родиною. І не подумайте нічого зайвого, без жодної протекції з боку чиновника.

Лесь Акулін

Джерело:  visti.cv.ua