Прядко озброїв Галиця експертним заключенням, що чернівецькі книгарні - майже банкрути

Прядко озброїв Галиця експертним заключенням, що чернівецькі книгарні - майже банкрути

29.05.2012, 16:26

Відбулася зустріч голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру та першого заступника голови обласної державної адміністрації Георгія Галиця з керівниками підприємств книготоргівлі обласної комунальної власності. Керівники крайової влади довели до відома директорів комунальних книгарень результати здійсненого незалежного аудиту їх фінансової звітності за минулий рік та перший квартал 2012 року та ознайомили з експертним висновком Буковинського державного фінансово-економічного університету результатів щодо фінансово-господарської діяльності обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі. Михайло Гайничеру та Георгій Галиць відзначили, що обласні комунальні підприємства книготоргівлі на межі банкрутства, і вони, як представники крайової влади і власника цих підприємств, не можуть допустити знищення мережі книгарень. «Через реорганізацію структури нині діючі книгарні будуть не лише збережені, але й розшириться мережа книготоргівлі», - сказав Георгій Галиць. Керівники крайової влади рекомендували директорам комунальних книгарень об’єднати зусилля не навколо деструктивного протистояння зі своїм засновником, а задля спільних дій з виведення книготорговельних підприємств з кризового стану, активно долучитися до процесу реорганізації очолюваних ними підприємств і спільно подбати про ефективність роботи новоутвореного об’єднання, ставлячи передусім інтереси споживача.

Коментар учасника зустрічі, директора книгарні "Букініст" Марини Лібанової: "28 мая на совещании в Черновицкой ОГА по вопросу хозяйственной деятельности и финансовом положении комунальных книжных магазинов, председатель черновицкого облсовета М.Гайничеру опять не смог отказать себе в удовольствии и публично "проехаться" по нардепу Г.Москалю и В.Яворивскому, цинично предложив им стать теперь уже бухгалтерами в реорганизованном предприятии "Буковинская книга". Играют на понижение!))))"

1


КОМЕНТАРІ (6)

Кампанія „ПОРА!” на Буковині наполягає на відставці ректора Буковинської державної фінансової академії Володимира Прядка. Спочатку студенти-активісти „ПОРА!” та „Чистої України” висловили свою незгоду з перебуванням на посаді ректора Буковинської державної фінансової академії Володимира Прядка пікетом під стінами Чернівецької ОДА.
За словами організаторів акції, керівник вузу, який одночасно є головою облорганізації НДП (голова - Валерій Пустовойтенко), скомпрометував себе не лише підтримкою Віктора Януковича та переслідуванням студентів. Наслідком використання не за призначенням бюджетних коштів стало відкриття кримінальної справи прокуратурою Чернівецької області.
Активісти „ПОРА!”, зокрема, вимагають пояснень, для чого у новому корпусі академії, на спорудженні якого примушують працювати всіх студентів, окрім навчальних аудиторій, ректор розпорядився облаштувати сауну? "ПОРА!" також звернулась до „студентів, абітурієнтів, викладачів, батьків студентів, всіх тих, кого було позбавлено можливості нормально вчитися чи працювати, несправедливо виключених з академії (колишнього фінансово-економічного інституту чи коледжу) студентів, всіх у кого вимагали хабарів, пригноблювали людську гідність студента”. Автори відкритого листа закликали „засвідчити і оприлюднити” свої „історії”.
Проте сам ректор Прядко, схоже, йти у відставку не збирається. Відтак під стінами ОДА було організовано альтернативний пікет вже на його підтримку. Під час цієї альтернативної акції, активісти ГК "ПОРА!" запросили прихильників ректора взяти участь у роботі "круглого столу", під час якого відкрито обговорити комплекс питань, пов`язаних із його діяльністю. Тоді ж ініціатори акцій отримали усну згоду прихильників пана Прядка взяти участь у його роботі. Пізніше листа-запрошення з пропонованим регламентом обговорення проблеми активісти ГК "ПОРА!" віднесли у приймальню пана Прядка. Засідання було призначено на 14.00 в середу, 9 березня. Проте члени ректорату, викладачі та студенти, які на словах підтримують Прядка, зустріч проігнорували. (Журналістам, які зателефонували у ректорат повідомили, що пан Прядко перебуває у відрядженні і повернеться до Чернівців не раніше п`ятниці, 11 березня. Натомість у четвер, 10 березня, в одній з чернівецьких газет з’явилися відкриті листи ЗМІ на підтримку ректора, підписані викладачами та студентами БДФА). Відтак прочекавши, як того велять академічні традиції 15 і навіть більше хвилин, ініціатори "круглого столу" розпочали його роботу у вигляді прес-конференції для журналістів. Серед можливих варіантів подальшого розвитку подій студенти БДФА Володимир Ткач та Олексій Крикливець бачать усунення Прядка з посади наказами міністрів освіти і науки та фінансів, а також відновлення закритої кримінальної справи по фактам зловживання в БДФА. (Відповідного листа вже направлено міністру освіти і науки Станіславу Ніколаєнку, міністру фінансів Віктору Пинзенику та голові Чернівецької ОДА Миколі Ткачу). Студенти не виключають того, що звернуться за підтримкою до колишнього викладача цього навчального закладу - першого президента України Леоніда Кравчука. Оскільки, за їхніми словами, нинішній ректор академії ганьбить честь не лише академії, а всіх, хто коли-небудь був до неї причетним.

avatar

Даремно він виплив. Вже забув 2004 рік?

29 травня 2012 12:09

Кагебістів бувших не буває. Ось і прядко змушений відпрацьовувати на владу сповна. Так що висновок його фахівців дуже передбачуваний і зрозумілий. А п.Гайнічеру встидно має бути за "підспівування" халицю", цьому буковинському пройдисвіту, запроданцю і служаці.

avatar

Юрій

29 травня 2012 15:45

Михайло Папієв вручив дипломи випускникам Буковинського державного фінансово-економічного університету. 29 травня, в приміщенні Чернівецького академічного обласного
українського музично-драматичного театру ім. О.Кобилянської відбулось
урочисте вручення дипломів спеціалістам та магістрам Буковинського
державного фінансово-економічного університету за участю голови
облдержадміністрації Михайла Папієва. «Цей рік став визначальним для
керівництва навчального закладу та для його студентів, - сказав голова
облдержадміністрації. - Особливість цьогорічних випускників в тому, що
підготовку 189 магістрів та спеціалістів розпочато ще у Буковинській
державній фінансовій академії, а дипломи студенти-випускники отримують
вже у Буковинському державному фінансово-економічному університеті».
За його словами, Буковина і Україна потребують молодих фахових
амбітних спеціалістів – з сучасним мисленням, постійним пошуком
відповідей на складні питання часу. «Держава очікує і сподівається на
вас. Впевнений, що ви примножите славу нашого краю поза межами
регіону. Ніколи не зраджуйте – своїм близьким і друзям, своїй землі,
своїй країні, - відзначив Михайло Папієв. - А головне – не зраджуйте
собі, йдіть до своєї мрії з впевненістю і вірою у її здійснення, з
вірою у себе, свою Вітчизну». Він побажав усім, чия доля пов’язана з
цим авторитетним закладом освіти, міцного здоров’я, родинного щастя,
професійних здобутків та нових звершень на благо Буковини і країни.

avatar

Послуга за послугу

29 травня 2012 17:45

avatar

Сергей Олейник

29 травня 2012 22:01

Невже пряме направлення діяльності Bukinist Chernovtsy- це суцільна прибутковість??? Тоді нехай економічний стан всієї України буде для нас прикладом!! Але при цьому треба зарахувати, що незважаючи на скруту і кризу, ми сплатили за минулий рік тільки прямих податків у вигляді плати за патент та податку на прибуток 6 тис. грн., плюс нарахування в ПФ України 11,5 тис. грн, самостійно сплачуємо рахунки за оренду та комунальні послуги.

avatar

Марина Либанова

30 травня 2012 09:09

Ну, неужели ВЫ до сих пор не понимаете, что надо требовать отставки папиева и галыця. Надо бороться с причинами, а не со следствиями. Причины – папиев и галыць. Они от ликвидации книжных магазинов не отступят, костями лягут.

avatar

Ко всем, естественно, здравомыслящем

30 травня 2012 21:16