Президента у Чернівцях 'підставили'?

Президента у Чернівцях "підставили"?

25.10.2014, 14:28

Запуск і синхронна робота двох агрегатів Дністровської ГАЕС дозволить Україні зекономити 1 мільярд кубометрів газу і 300 тисяч тонн вугілля. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в Чернівцях під час зустрічі в ЧНУ з викладачами, студентами та представниками громади Буковини.

- Сьогодні ми мали велику честь відкрити другий енергоагрегат Дністровської ГАЕС. Я був реально в захваті: верхня водойма – найбільша водойма в Європі, - сказав П.Порошенко. - Тільки те, що ми сьогодні запустили другий гідроагрегат економить 1 мільярд кубометрів газу газу на рік. Ми можемо позбавити себе від газової залежності від Росії на 1 млрд. кубів.

Також він зазначив, що тільки один запуск гідроагрегатів дав можливість зекономити 300 тис. тонн вугілля, з поставками якого в Україні зараз проблеми. Крім того, на 85% агрегати виготовлені підприємствами України.

- Крім того, що ми отримаємо екологічно чисту енергію, додатковою перевагою є те, що 85% всього обладнання гідроакумулюючої станції виготовляється в Україні: «Турбоатом» харківський, «Запоріжтрансформатор» у Запоріжжі, «Енергомаш» та інші заводи – 70 тисяч робочих місць забезпечує виготовлення цих гідроагрегатів, - констатував Глава держави.

За словами Порошенка, ніхто в світі не може забезпечити такий показник зайнятості власного населення у виробництві. Президент анонсував, що пізніше буде побудований і третій та четвертий енергоагрегати на Дністровській ГАЕС.

- Все це зараз робиться в умовах, коли Україна виснажена війною, виснажена війною. Але ми демонструємо, що все у нас буде добре. Україна дуже чекає позитивних новин і сьогодні є пишаюся тим, що ці новини ідуть з Буковини, - сказав Порошенко. 

Відео з сайту chv.tv

В місцевих електронних ЗМІ з"явився лист Вячеслава Добровольського, в якому він звинувачує Володимира Куліша в тому, що Президента на Буковині "підставили".

"З обуренням дізнався, як Президент Петро Порошенко сьогодні на Дністровській ГАЕС нібито запускав другий гідроагрегат, - стверджує В.Добровольський. - Поряд стояв Володимир Куліш. Торік у грудні особисто був свідком події, коли Володимир Куліш у формі енергетика віддавав рапорт тодішньому президенту Януковичу про готовність до запуску цього ж самого гідроагрегату. І Янукович в прямому ефірі українських телеканалів дав команду розпочати запуск. Це бачила вся Україна. Що ж тоді було сьогодні ?

Невже Петро Порошенко про це не знав і Володимир Куліш ввів його в оману задля свого передвиборчого політичного піару? Вважаю, що Петру Порошенку треба добре подумати над тим, кого він бере у свою команду. Володимиру Кулішу раджу більше так "не підставляти" Президента", - заявив керівник компанії "Техно" В’ячеслав Добровольський, коментуючи БукІнфо візит Президента України Петра Порошенка до Новодністровська.

Відео і синхрон із запуску другого агрегату Дністровської ГАЕС В.Януковичем на офіційному сайті ПАТ "Укргідроенерго":



(Синхрон телеканалу 1+1)

В Україні запустили другий гідроагрегат на Дністровській гідроакумуляційній станції

Найбільший ставок в Європі. В Україні запустили другий гідроагрегат на Дністровській гідроакумуляційній станції. Запустив блок президент України, але не особисто, а дистанційно, зі столичного палацу "Україна". Також Віктор Янукович пообіцяв, що із впровадженням в експлуатацію нових потужностей можна зменшити вартість електроенергії для споживачів.

Палац "Україна" - це не лише концертна зала, але й такий прихований пульт управління усією енергетичною системою України. Пам'ятаєте, саме у цій залі у 2000-му Леонід Кучма закривав третій енергоблок ЧАЕС. Сьогодні другий блок Дністровської ГАЕС відкрили. Усе урочисто і помпезно. За допомогою телевізійного зв'язку Президент України вислуховує звіт енергетиків і дає вказівку на пуск. Після цих слів Дністровська ГАЕС одразу перетворюється на найбільшу гідроакумуляційну станцію Європи. А басейн, який живить турбіни водою - на більшу штучну водойму континенту. Потужність другого агрегату - 324 мегавати. Коли ж на Дністровській ГАЕС добудують всі блоки, її потужність зрівняється зі знаменитою Дніпровською ГЕС у Запоріжжі. Щоправда, вироблятиме вона електрику не цілодобово, а лише у годину-пік. Все одно економія шалена, - переконують фахівці.

Ігор Сирота, гендиректор ПАТ "Укргідроенерго": "Тільки для енергетичного балансу України буде економія 800 мільйонів гривень на рік. Це за рахунок меншого спалювання газу, мазуту і вугілля".

Якщо так і далі піде, то скоро можна буде говорити про дешевшу електрику, - вважає Президент України.

Віктор Янукович, Президент України: "Головною метою цієї роботи, і я ставлю це завдання уряду, є зменшення вартості електроенергії для споживачів. Здешевлення електроенергії стане базою для подальшої модернізації та розвитку економіки всієї України".

Найбільша гордість енергетиків - Дністровську ГАЕС будуть та обслуговують лише українці - 2 тисячі людей. Навіть обладнання на 90% українського виробництва. Від дроту до турбін вагою у 3 тисячі тонн. Запуск наступного третього гідроагрегату запланували на 2015 рік.

Джерело: Букінфо

1


КОМЕНТАРІ (4)

Передайте Засрайскому що кулявлобні бомбони йому не поможуть , за всю заказуху буде відповідати. І те що Засрайский коментарі витирає тільки підтверджує яка він шлюшка бомбонна. Кулявлоби не мрійте про якісь химерні підстави які ви вигадуєте

avatar

Буковинці

25 жовтня 2014 11:59

avatar

Mykhailo Pavliuk

25 жовтня 2014 15:11

Аякже! Як в одному з улюбленіших єврейських анекдотів Федорука: "Где ты, Сара, была вчера со своими советами сегодня?!" Сьогодні вже можна галасувати, Міша, що ж там на ГАЕС вчора робив Президент ВПЕРШЕ і СИНХРОННО. Прокол, Міша! Підставили таки Президента вчора. Нема чого вам викручуватись сьогодні. Смішно, йєнєргєтики!

avatar

Mykhailo і свинячий голос

25 жовтня 2014 15:40

Якщо журналісти щось не зрозуміли, що рік тому Янукович дав наказ провести тестовий запуск, а при Порошенкові робочий, то все одно це виглядає великим злочином протягом року, при енергетичному голоді держави, проводити наладку енергоагрегату.
avatar

Бомбоно Педро Чупакабро

26 жовтня 2014 13:47