Президент доручив Павлюку підготувати плани перспективного розвитку Чернівецької області на 2019-2021 роки

Президент доручив Павлюку підготувати плани перспективного розвитку Чернівецької області на 2019-2021 роки

12.11.2018, 18:51

Президент Петро Порошенко під час Ради регіонального розвитку доручив представникам  регіональної влади розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки.

«Необхідно подолати спорадичність і певний хаос в реалізації політики розвитку регіонів. Тому ставлю регіональній владі завдання розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити їх із суспільством і громадами, і прийняти їх на рівні громад. Кожна територія повинна визначити свої переваги і пріоритети, на основі яких на ваших дорожніх картах і з’являться першочергові об’єкти, які і будуть маркерами розвитку», - наголосив він.

Глава держави додав, що кожен член громади повинен мати можливість володіти інформацією про те, що буде зроблено у 2019, 2020 та 2021 році і куди підуть зароблені кошти громади.

«Наявність таких перспективних планів із затвердженими громадою проектами, механізмами фінансування в рази підвищить інвестиційні перспективи територій. І виграє той, хто буде першим», - сказав він. Президент зауважив, що і держава знайде можливість співфінансувати багато із цих проектів. «Тому, закликаючи вас до ухвалення планів розвитку, ми не зазіхаємо на кошти місцевого самоврядування. Це кошти, які ви будете самі визначати як використовувати. Навпаки – пропонуємо фінансову допомогу в реалізації особливо значимих проектів. Підставимо державне плече», - сказав Глава держави.

Багато слушних ініціатив озвучених сьогодні на Сьомому засіданні Ради регіонального розвитку, - прокоментував доручення Президента України перший заступник голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк.  

ДОВІДКОВО:

Чернівецька область делегувала на засідання Ради регіонального розвитку представників з районів та ОТГ.

Як розповів журналістам Інформаційного агентства АСС (http://acc.cv.ua/), перший заступник голови Чернівецької ОДА, Михайло Павлюк, сьогодні Президент озвучив багато важливих рішень для усієї країни і для нашої області зокрема. 

Важливим Михайло Павлюк назвав підтримання Петром Порошенком ініціативи українського письменника і дипломата Юрія Щербака, створити Раду національної єдності при Президентові. "Я хочу запропонувати створити при президентові України постійно Раду національної єдності, що складатиметься з авторитетних представників громадянського суспільства з усіх регіонів країни, як майданчик для регулярного обміну думками, для налагодження постійного діалогу між владою і суспільством. Такі структури мають бути створені і в регіонах" , - сказав Ю. Щербак на засіданні Ради регіонального розвитку. 

За його словами, "потрібно створити широку, загальнонародну громадську організацію на підтримку держави, як колись створив Де Голль у Франції". "Організацію зі значною участю ветеранів АТО, лігу державників України, для якої розбудова, зміцнення і захист державності були б об'єднавчою ідеєю, школою підготовки кадрів для роботи в органах влади, так як це роблять в Ізраїлі, де війська, озброєння сили та громадянське суспільство працюють разом, і де дуже високо стоїть авторитет військ", - зазначив Ю. Щербак.

Після цього президент П.Порошенко закликав присутніх оплесками підтримати ініціативу Ю. Щербака про створення Ради національної єдності. "Давайте ми це опрацюємо і підтримаємо її створення, як на центральному рівні, так і на регіональному рівні. Адже єдність - це те, що нам потрібно", - сказав президент.

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Сокиряни

12 листопада 2018 21:12