Презентували щиро і без зайвих хвалеб, але без дичини

Презентували щиро і без зайвих хвалеб, але без дичини

21.01.2019, 16:09

В клубі-кафе «Мисливське», що в Чернівцях, загал письменників, журналістів, друзів щиро і без зайвих хвалеб, презентували книгу Івана Агатія: «Чом, чом, Красний Доле зажурився?». Видання цікаве передусім тим, що в своїх образках та картинках автор, як у відсвіті вранішньої роси, на далеких Карпатських грунях, змалював життя своїх особисто знайомих героїв, котрі щирим подвижництвом творили і творять історію краю. І, звичайно, перлиною книги є сповідь про діяння славетного опришка, першого депутата Буковини в Австро-Угорському парламенті, Лук’яна Кобилиці, по котрому і досі сумує-плаче його Красний Діл і вся наша спільнота.

А тепер, чому саме в кафе: «Мисливський»? Тому, що автор презентованої книги сам мисливець. І хоч цього разу за накритим столом дичиною й не пахло, але гості натомість смакували за келихом пречудового домашнього вина, фореллю з гірських потоків. От такої…

 Вл. інф.

 

ДОВІДКОВО:

Побачила світ книга заслуженого журналіста України Івана Агатія “Чом, чом, красний доле, зажурився”, - пише https://tva.ua/.

Автор чимало років працював оглядачем газети “Буковина”. Пише на теми екології, моралі, про цікавих людей. Друкується у центральній періодиці.

У своїй книзі Іван Агатій зібрав численні замальовки, есе, ліричні роздуми про небуденне. Він розповідає про унікальну буковинську природу, перші водяні млини та вітряки.

Іван Агатій каже, що це вибрані тексти, частина з яких уже були опубліковані раніше. І всі вони про буковинські села – практично з кожного району Чернівецької області, а також про людей, які там мешкають. 

Збірку вже встигли високо оцінити буковинські майстри слова та порекомендувати її вибагливому читачу.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Це дуже добре, що Іван Миколайович видав книгу! Він добре, як ніхто інший з журналістів, конкурувати може хіба що Василь Бабух, знає наш край, по-справжньому любить природу. Обов"язково постараюсь прочитати.

avatar

Антон

22 січня 2019 13:20