Прецедент припинення громадянства нардепа Артеменка позначиться на окремих депутатах і посадовцях в Чернівецькій області, а не на простих буковинцях, - Бурбак

Прецедент припинення громадянства нардепа Артеменка позначиться на окремих депутатах і посадовцях в Чернівецькій області, а не на простих буковинцях, - Бурбак

02.05.2017, 20:34

Народний депутат України Максим Бурбак припустив, що прецедент з припиненням Президентом України громадянства нардепа Андрія Артеменка, який нібито запропонував здати Крим в оренду, матиме наслідки і для Чернівецької області.

Про це голова парламентської фракції «Народного Фронту» сказав під час спілкування з чернівецькими журналістами, пише buknews.com.ua

Водночас народний депутат Максим Бурбак висловив переконання, що процедура припинення українського громадянства, яку найближчим часом планує ухвалити парламент, стосуватиметься винятково можновладців: державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів всіх рівнів, суддів, всіх кандидатів у народні депутати і кандидатів у президенти. Натомість на пересічних громадян норми закону поширюватись не будуть.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепа, який запропонував здати Крим в оренду, Порошенко позбавив громадянства

-   Припинення Президентом України громадянства народного депутата України Артеменка від Радикальної партії – це перший такий прецедент у вітчизняній політиці, - сказав Максим Бурбак. -  Згідно з інформацією Адміністрації Президента,  Петро Порошенко загалом припинив громадянство України понад 18 тисяч осіб. Проте стосовно діючого українського політика – це перший такий випадок.  Думаю, що ця ситуація прискорить процес розгляду відповідного законопроекту, який був поданий до Верховної Ради Президентом України. Це не закон про заборону так званого подвійного громадянства, як його інколи трактують у ЗМІ. Йдеться про законодавче визначення процедури припинення українського громадянства, у разі якщо громадянин України набув громадянство іншої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паспортний удар Порошенка: президент подав до парламенту проект змін до законодавства, спрямованих на боротьбу з подвійним громадянством

-    Позиція фракції «Народного Фронту» полягає у тому, що ці норми не повинні стосуватися пересічних громадян. Вони повинні стосуватися можновладців: державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів всіх рівнів, суддів, всіх кандидатів у народні депутати і кандидатів у президенти. Всі добре пам’ятаємо, до чого призвели ігри з подвійним громадянством, в тому числі Російської Федерації, громадяни якої посідали ключові посади в українській владі. Так більше тривати не може! Це принципова позиція «Народного Фронту»! Щойно буде опубліковано Указ Президента України про  припинення громадянства нардепа Артеменка, а Генеральна прокуратура України звернеться до Верховної Ради України з відповідним поданням, фракція «Народного Фронту» неодмінно підтримає цю пропозицію. Рука не здригнеться!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Тимошенко блокує законопроект про відповідальність депутатів за подвійне громадянство, – Ляшко

-     Прогнозую, що прецедент припинення громадянства нардепа Артеменка позначиться також на окремих депутатах і посадовцях в Чернівецькій області. Вже оприлюднював інформацію СБУ щодо окремих депутатів Чернівецької обласної ради.  Законодавче врегулювання Верховною Радою України процедури припинення українського громадянства, у разі якщо громадянин України набув громадянство іншої країни, принесе ясність у це питання.  Прибічники подвійного громадянства з числа місцевих політиків отримають змогу підтвердити або спростувати закиди на свою адресу.  Але я ще раз наголошую, що це торкнеться не рядових буковинців, а тільки тих категорій можновладців, які я перелічив. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат "Опоблоку" Дмитро Павел позитивно ставиться до подвійного громадянства

1


КОМЕНТАРІ (1)

Переживает бурбачина за изберателя у которого румынский паспорт.Не получится в очередной раз надурить славный румыно язычный народ!

avatar

03 травня 2017 10:22