'Претендую на участь у виборах до Верховної Ради України, які будуть наступні дії, побачимо', - Микола Малярчук

"Претендую на участь у виборах до Верховної Ради України, які будуть наступні дії, побачимо", - Микола Малярчук

15.06.2012, 15:21

Політична частина чат-конференції Миколи Малярчука, яка стосується майбутніх виборів до Верховної Ради України:

Чому не видно вас серед кандидатів?

 Яких, до ВР? Вибори стартують в кінці липня. Рішенням політради претендую на участь, які будуть наступні дії, побачимо. Однозначно, що знаю, що робити для області та українців. Але, зверніть увагу, як їх багато! І всі говорять про перемогу і ніхто, про свою готовність до законодавчої роботи. Питання по суті, для чого депутатство: для гонору, привілей, недоторканості, є дурні гроші, бізнесу, хтось послав…? Звідси і ефективність та рівень нашого добробуту і відповідно їхній рівень за наші гроші...

 Почитав я ото, що тут понаписувано, скільки бруду налито і собі думаю: це ж як треба любити владу, щоб добровільно підставляти себе під такі помиї. Миколо, воно тобі треба та політика?

 Влада для мене не самоціль. Повірте, що в реальній українській владі, якщо ти не посадовець з високою зарплатою, а це керівники міністерств та на рівні області, голова  та заступники ОДА, порядний чиновник бідний, як церковна миша. Хабарників та хапуг до уваги не беру. І не всім дають. Є Україна, а я її син і цього не купиш і не продаш. Хочу іншої України!

 Назвіть кого Ви бачите депутатом до ВР від області?

 Якщо по якостях, то патріотів України, законодавців, моральних політиків. Боже борони бандюків, тупаків, кнопкодавців та «тушок». Персоналій не багато, серед тих про кого говорять.

 - З ким Ви хочете разом працювати з місцевої опозиції(КОДу)? З ким Не хочете? Які причини за і проти?

  -Ми на межі, коли вибору не має. Є тільки вибори 2012. З однієї сторони антиукраїнська по суті влада від ПР і ті хто за українську та європейську Україну з усім своїм негативним багажем минулого і вірою, що нові політики …не стануть іншими. Не вірите, пане Павле? Розумію, але я, хоча і провінційний (мене не знає навіть «товарисчЛаврентий») політик.

 - Чи варто Гриценко повертатись у КОД?

  -КОД себе вичерпав. Останні декларації та домовленості ведуть лідери об’єднаної опозиції.

 На другому місці за рівнем рейтингу серед політсил, що мають сумнівні шанси пройти до парламенту, "Громадянська позиція" вихідця з НУ – НС Анатолія Гриценка. Якщо вона не знайде вдалого варіанта інтеграції з іншими партіями, то об'єктивно зіграє на розпорошення голосів опозиційного виборця. Так пишуть політологи. То ви все таки за народ чи владі підігруєте?

 Мати свою позицію, це не підігрувати комусь, тим більше нинішній владі. ГП в стадії переговорів і свідома тих ризиків, що є в державі Україна. Дай Боже, іншим це зрозуміти і не ділити вже перемогу.

 Доводилося чути, що критикуючи опозицію за голосування за закон про вибори, Гриценко тим самим підіграв владі. Тоді він, пригадується, навіть вийшов з КОД на знак протесту проти цього. Зараз ГП вже змінила свою позицію з цього питання? Голосування за той закон було правильним?

 Ви підписались, як «Спостерігач» і, як мінімум нині, повинні бачити, якої непоправної помилки було допущено при голосуванні за даний законопроект. Чому так сталось, хто кому підіграв і хто стоїть за цим, запитання не до мене. Але, дитині відомо, що коли шулера пропонують грати за правилами, то вони знайшли нові шляхи для обману (Конституційний суд)і позиція ГП однозначна: зміна правил гри перед виборами не зміцнила опозицію, поставила в незручну ситуацію євроструктури і повернула Україну в 2002 рік, а наслідки тих виборів відомі

 Чого ми повинні вірити, що так звана опозиція буде кращою владою. Ви всі вже по кілька разів були при владі, а зараз знову рветеся до корита. Хто з діячів місцевої опозиції не був при владі? Ви вже нам показали на що здатні, сварилися весь термін президентсва Ющенка, програли вибори, а тепер знову хочете, щоб ми вам повірили. Ми вже раз дали вам владу на блюдечку. Змушуєте нас голосувати за одних і тих самих. Люди вже втомилися від ваших тушок.

 Вибачте, але потрібно не тільки голосувати, але й контролювати її. В цьому наша біда, все надіємось на доброго царя. Владу потрібно критикувати, «мочити і гнати» до тих пір поки не прийдуть відповідальні, професійні та моральні політики від сільської до Верховної рад. Черговий період стартує в жовтні. Скажете, що в 2007 році ВР була розпущена? Але це були олігархічні розборки. Суспільство мовчало. Прийшло і проголосувало і відкривши рот чекали манної каші. Так не було і не буде, поки політика буде на кухні і з «ящика».

 Що зміниться, якщо виграє опозиція на виборах 2012?

 Залежить від рахунку. Якщо 300:150, то можна владу спинити. Якщо буде проста більшість, то можна трохи стримати, якщо утримають своїх депутатів. В іншому випадку, всі попадуть під каток, з якого можливо виберемось в 2015 році. При 150:300, не хочу навіть думати.

 Яка різниця між олігархами ПР і ФЗ чи БЮТ?

 Чесно? Ніякої. Крім того, що одні з них свої «сучі діти». Які кусають не гірше чужих. Але це реальність сучасного світу, але в них вони платять податки, законослухняні, не ховаються за мандати, не мають надприбутків та мають менший вплив на політику.

 Які радикальні нові кроки пропонує ваш шеф Гриценко? Чи не буде опозиція, як кажуть грубо " Ті ж яйця, тільки у профіль". Плентатися у хвості Юлі так само нудно, як подавати слабкий голос проти Януковича. Чи згідні ви, що між Юлею Т. і Віктором Я. суттєвої різниці немає.

 Ви мене провокуєте на одкровення. Перед виборами та тією загрозою для України, що ми маємо по факту, утримаюсь від коментарів не по ключових позиціях. Ви думку Анатолія Гриценка, що не розбігається з моєю, знаєте і повірте, що наш голос буде почутий, як владою, так і партнерами по опозиції. Це наша позиція. Можливо, не рейтингова, але відповідальна. І переконаний, матиме запит та підтримку в суспільстві…

 Гриценко дуже хотів впасти на хвіст Кличку і в'їхати у парламент на його популярності. Чого у вас не склалося з Кличком? Забагато хотіли захапати?

 Ви не Ванзуряк. Він знає, що ініціатива йшла від Віталія Кличка, коли його рейтинг був менше 4%, але не склалось. І не по нашій вині. Ми прийняли всі умови (Кличко – голова, керівництво – два до одного), крім однієї, що не має нічого до «захапати». Політичне життя триває.

 Що сталось з нашими депутатами від БЮТ, НСНУ в місцевих радах, які побігли під крило ПР?

Гнилі душки. Питання, чому виборці не відізвали, хоча б одного. Чи не тому, що суспільство хворе?

1


КОМЕНТАРІ (1)

Здраствуйте ! Хочу выставить свою кандидатуру на выборах в депутаты ВРУ по округу №195 м. Славута Хмельницка обл.

Без минулого не мае майбутнёго. Гарантую реальну політичну та економічну політику.
Ні треба займатися брехнею та словесним популізмом

Мій адрес : м.Харків 61039 вул. Крапівницькая №14

Код. 057. Тел.777-60-56  


15.07.2012р. В. Князь Любарт-Сангушко Е.А.



e-mail; Liubart1957gmail.com sangushko@rambl

avatar

Evgen Sangushko

17 липня 2012 21:46